Бердичів

міська рада

Яскраво, талановито, патріотично і на новій локації: у Центрі позашкілля ім. Разумкова – випускний

DSC_0651-2

Сцена просто неба, серед квітів та зелені, а довкола вибух позитивних емоцій, краси і таланту. У ботанічному саду Центр позашкільної освіти ім. О. Разумкова відсвяткував випуск своїх вихованців. Цьогоріч вихованці та педагоги закладу взагалі пережили багато незвичайностей: головний корпус по вул. Вінницькій зачинився на реставрацію, свої корективи у роботу внесли карантинні обмеження, а після 24-го лютого разумківці, як і усі українці, постали перед страшною загрозою та новою моторошною реальністю.

Але попри усі труднощі заклад наполегливо працював, продовжуючи свою роботу по усіх напрямках – у центрі діють відділення художньо-естетичного виховання, еколого-натуралістичного спрямування, науково-технічної творчості. Загалом у творчих лабораторіях шукають себе та розвивають свої таланти майже дві з половиною тисячі маленьких та юних бердичівлян. Цього року заклад випустив 42 своїх вихованців – це учні дев‘ятих та одинадцятих класів. Серед випускників є й такі, хто уперше переступив поріг центру позашкілля ще у далекому 2009-му, тобто 13 років тому. На святі були присутні 29 випускників, і усі вони зайняли почесні місця у глядацькій залі.

Директорка центру Олена Боровська привітала усіх випускників  і подякувала їм за найкращі роки свого педагогічного життя, прожиті разом. За те, що саме діти власними досягненнями, перемогами та успіхами надають дорослим упевненості в тому, що вони зможуть все заради тих же дітей та разом з дітьми – неймовірними, талановитими, інтелектуальними, активними, небайдужими до всього. Директорка зізналась, що пишається кожним зі своїх випускників, які йдуть у доросле життя добрими, милосердними, справжніми людьми та патріотами своєї країни. Олена Боровська подякувала  батькам за те, що свого часу повірили у кожну дитину і довірили їх педагогам Центру. Слова вдячності вона адресувала й усім, хто допомагав і допомагає закладу кращати та розвиватися.

Посвідчення про здобуття позашкільної освіти випускникам урочисто вручили міський голова Сергій Орлюк та секретар міськради Богдан Коляда. У своїй урочистій промові очільник міста зазначив, що у цей тяжкий час кожен дорослий, а особливо батьки, які воюють за Україну, та педагоги, які навчають та виховують юне покоління, роблять максимум для того, щоб діти розквітали попри все, а молодь мала право на майбутнє, на розвиток, мала право зробити світ кращим. Світ, який вже ніколи не буде таким, як був. Міський голова вручив випускникам смачний подарунок, благословив у доросле життя і висловив надію, що жоден разумківець ніколи не забуде своїх наставників, своєї альма-матер, свого Бердичева та України, навіть опинившись далеко за океаном.

Випускний вечір став справжнім святом для колективу центру позашкілля, його вихованців, випускників, їхніх батьків та гостей. Найактивніші мами і тати отримали Подяки і навзаєм висловили вдячність педагогам за навчання й терпіння, за відкриті нові горизонти, за справжню батьківську турботу і любов до їхніх дітей. Самі ж випускники у цей вечір не шкодували ані посмішок, ані сліз – радість укупі з  журбою, усвідомлення завершення надзвичайно цікавого етапу життя і старт до нового, незвіданого майбутнього викликали у підлітків щирі емоції.

Море квітів, пісень, танців, добрих побажань і напутніх слів – разумківці уміють святкувати, як велика дружна родина, в якої все обов‘язково буде добре.