Бердичів

міська рада

Артилеристи-контрактники мешкатимуть у новому гуртожитку поліпшеного планування (фото)

На території 26-ї артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича урочисто відкрили новозбудований гуртожиток поліпшеного планування. Призначений він, у першу чергу, для несімейних військовослужбовців-контрактників, в яких немає житла.

У цій будівлі створені всі умови для комфортного проживання військових, зазначив у вітальному виступі начальник управління РВіА, заступник командувача військ ОК «Північ» Євген Мельник. На його думку, поява такого гуртожитку є потужним кроком назустріч створенню нової сучасної армії.

Непересічною подією не лише для 26-ї артбригади, а й для усього Бердичівського гарнізону вважає відкриття нового гуртожитку командир військової частини Андраник Гаспарян. Це відкриття, переконаний, свідчить про те, що Збройним силам України приділяється належна увага з боку держави, а бригада у цих Збройних силах, у свою чергу, посідає славне місце. Взагалі у частині будуть введені в експлуатацію три гуртожитки поліпшеного планування, інформував комбриг, і у планах – змінити призначення двох наступних, аби заселити до них військових із сім’ями. А ще – облагородити прилеглу територію.

Сила армії – не лише у потужному озброєнні, вважає перший заступник Бердичівського міського голови Роман Левицький, сила армії не в останню чергу і у комфортному побуті. Дуже приємно бачити увагу держави до своєї армії, зазначив, як приємно усвідомлювати й те, що захисники України мешкатимуть у цивілізованих умовах.  

Ставлення до українського воїна змінюється, і держава бачить у ньому не лише живу силу, а й живу особистість, котру потрібно мотивувати й захищати соціально. Є розуміння того, що у подібного рівня помешканнях поруч із відновленням суто фізичних сил підтримуватиметься й належний емоційний стан. Саме таким чином розцінює відкриття нового гуртожитку один із новоселів, солдат Андрій Корнійчук. За інформацією військових, гуртожиток поліпшеного планування розрахований на 125 осіб. Будівля зведена за блочним типом: на дві кімнати (кожна – на 5 осіб) – окрема душова, санвузол, холодильник. На кожному поверсі – простора кухня. Окремо передбачені кімнати для прання, для сушіння одягу. Усе це обставлено новими сучасними меблями, сантехнічним та побутовим обладнанням.

Останні новини