Бердичів

міська рада

Близько 67,0 млн. грн. виділить держава на ремонт бердичівських доріг

Не так давно міський голова Василь Мазур інформував про те, що містом проводиться спільна робота з Житомирською ОДА з включення ряду бердичівських вулиць до переліку доріг, ремонт яких фінансуватиметься за рахунок державного дорожнього фонду. І ось на останньому засіданні виконавчого комітету заступник міського голови Сергій Онофрійчук озвучив проєкт рішення про передачу функцій замовника будівництва: замовником, організатором тендерів, а також замовником технічного нагляду і відповідальним за якість робіт та за використання коштів,зокрема, по вулицям Богданівській і Білопільській виступатиме департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА. До області місто передасть проєктну документацію по цим двом вулицям, документація щодо решти доріг знаходиться в облдержадміністрації ще з минулого року.

Які ж вулиці Бердичева увійшли до вищезазначеного переліку? По-перше, три, так звані, перехідні: Олімпійська, Житомирська та Вінницька. Вони були включені до минулорічного переліку, по ним укладені відповідні угоди, проведені тендери, але ремонт так і не відбувся. Вартість робіт по Житомирській складатиме близько 10,7 млн. грн., по Вінницькій – 5,6 млн. грн. Загальна сума з урахуванням Олімпійської становитиме 18,2 млн. грн. Співфінансування з міського бюджету дані проєкти не вимагатимуть – кошти суто державні.

Окрім «перехідних», до переліку доріг, ремонт яких у 2020-му році відбуватиметься за рахунок державного дорожнього фонду, включені наступні об’єкти:

  • Вул. Варварівська (вартість робіт – 1,915 млн. грн.);
  • Вул. Богданівська (відрізок від заправки до Білопільської, включаючи ремонт покриття мосту. Вартість робіт – 11,8 млн. грн.);
  • Вул. Білопільська (від перетину з Богданівською до пішохідного мосту, з облаштуванням тротуару з лівого боку. Вартість робіт – 11,7 млн. грн.);
  • Шляхопровід по вул. Житомирській (вартість робіт – 27,2 млн. грн.).

Цьогоріч, згідно чинного законодавства, інформував Сергій Онофрійчук, у випадку виділення коштів з державного дорожнього фонду на ремонт доріг комунальної власності, місто має забезпечити співфінансування у розмірі до 10 %. Тобто, у випадку з чотирма вищезазначеними об’єктами, загальна вартість робіт по яким складає 52,5 млн. грн., держава виділить 48, 5 млн., міський бюджет – 4,1 млн. грн.. Невеличка, але приємна деталь: у зв’язку з тим, що вул. Білопільська – транзитна, плюс на ній розташована базова школа, співфінансування по ній (а це мало б бути близько 1,0 млн. грн.) не вимагатиметься.

Отже, у 2020-му році, за планом, держава вкладе у бердичівські дороги майже 67,0 млн. грн. Велика заслуга у цьому, зі слів міського голови Василя Мазура, особисто голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, його заступників та керівників департаментів й управлінь, котрі з розумінням поставилися до проблем Бердичева.