Бердичів

міська рада

Встановлені над водогоном бетонні лотки з тепломережою ускладнили відновлення водопостачання на Червоній Горі (фото)

На Червоній Горі працівники МКП «Бердичівводоканал» ліквідовували прорив на водогоні. Власне, сама ліквідація виступила вже кінцевим етапом кількаденної роботи з пошуку місця прориву, а до того…

Заступник міського голови Сергій Онофрійчук інформує: пізно ввечері у суботу 15 лютого у ряді будинків мікрорайону почалися перебої з водопостачанням. Почали шукати причину… Оперативно віднайти місце прориву не вдалося, тож було прийнято рішення припинити подачу води до частини багатоповерхівок. Вночі подачу відновили, але слабкий тиск не дозволяв отримувати воду на верхніх поверхах.

Суттєва складність полягала у тому, що на поверхню вода не просочувалася, продовжує заступник, і лише коли почала витікати з колодязів тепломережі, ремонтники зрозуміли, що тече вона бетонними лотками, в яких розташована тепломережа. Залишалося знайти потрібну ділянку мережі і сам прорив. Довелося копати на різних ділянках, аби дістатися до лотків. У вівторок місце прориву, таки, знайшли.

Водогін проходив на глибині більш ніж 3 метри, прямісінько під бетонними лотками, інформує далі Сергій Онофрійчук. Ці лотки, продовжує, свого часу встановили військові будівельники: у бетонних жолобах розмістили тепломережу, зверху поклали плити, що їх, у свою чергу, покрили землею. І чомусь все це облаштували прямо над водогоном. Достовірних схем комунікацій (мереж водопостачання, водовідведення, електропостачання), зазначає заступник, Міноборони місту не залишило. Зрештою, прорив працівникам Водоканалу ліквідувати вдалося: близько 15-16 години вівторка насосна станція запрацювала. Окрему подяку місто висловлює колективу міськрайвідділу ДСНС України, котрий на час ліквідації аварії надав допомогу у постачанні технічної води мешканцям мікрорайону.