Бердичів

міська рада

Про хід виконання заходів з охорони навколишнього природного середовища у м. Бердичеві (фото)

Про хід виконання заходів з охорони навколишнього природного середовища інформував присутніх на засіданні виконавчого комітету заступник міського голови Сергій Онофрійчук. З-поміж іншого, у своїй доповіді він зупинився на проблемі очистки стічних вод та неочищених стоків, діяльності ТОВ «Комплекс екологічних споруд», питанні вивезення твердих побутових відходів. Окрім того, інформував про роботу адміністративної комісії виконкому та нагадав про введення у дію нових Правил благоустрою міста.

Свої думки та зауваження з цього приводу висловив міський голова. Зокрема, реагуючи на той факт, що часто-густо містяни викидають сміття, ігноруючи наявність нових контейнерів, запропонував у найбільш проблемних місцях встановити відеокамери. Таким чином, переконаний, можна буде зафіксувати марки й номери автівок, з яких їхні власники так люблять викидати мішки з непотребом, а також самих власників. Серед яких, цілком можливо, опиняться відомі й шановані у Бердичеві люди. Щодо ситуації на міському сміттєзвалищі, то Василь Мазур запевнив: як мешканець прилеглого мікрорайону, він не з чуток знає про незручності, викликані загоряннями на даному об’єкті. Той, хто відповідає за безпеку та охорону сміттєзвалища, зазначив, повинен більш оперативно реагувати на подібні випадки, а не чекати поки вогонь розгориться до погрозливих масштабів і вже тоді викликати пожежних.

Окремо міський голова зупинився на зливанні нечистот у місті асенізаторами. Вже велася мова про те, аби винести місця скидів за межі Бердичева – безпосередньо на очисні споруди, нагадав. У місті, заявив, таких місць бути не повинно. Протягом 2020 року, зазначив Василь Мазур, є наміри спільно з керівниками очисних споруд, таки, здійснити таке перенесення.

Кількість заасфальтованих доріжок на центральному кладовищі повинна бути збільшена, а дерева поступово прибрані, продовжив міський голова. Зрозуміло, існуватимуть певні незручності, але коли на похорони люди вимушені йти у гумових чоботах, це ненормально.

Щодо санітарного стану у місті, то підхід до його порушників має бути один на всіх, висловив переконання Василь Мазур. Не дивлячись на статус. Можливості для цього, запевнив, є. Взагалі ж, підсумував, він має одне побажання на адресу усіх, як то кажуть, причетних – працювати краще й більш злагоджено. Зима дозволяє, снігу немає, тож місто повинно бути чистим. І не лише під час двомісячника з благоустрою, а цілорічно.

З інформацією про хід виконання заходів з охорони навколишнього природного середовища у м. Бердичеві та презентацією можна ознайомитися за посиланнями: