Бердичів

міська рада

Василь Мазур: «При таких цифрах вже має виникнути інстинкт самозбереження» (текст рішення комісії з питань ТЕБ та НС)

Вони вимушені були знову зібратися разом – члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Привід – суттєве загострення ситуації з захворюванням на COVID-19.

Якщо проаналізувати, що зроблено у місті задля недопущення поширення коронавірусу, то виконано усе необхідне, зазначив міський голова Василь Мазур. Але люди мають розуміти одне: якщо є бажання не дати інфекції ширитися, то працювати над цим повинні усі – і влада, і медики, і відповідні служби, і кожен мешканець Бердичева.

Щодо останніх, то тут є питання. Останніми днями й вечорами разом із потеплінням на вулиці висипає народ – дорослі, малі, молоді мами й тати з дитячими візочками, люди вже шанованого віку. Без будь-яких засобів індивідуального захисту. По троє-четверо, цілими компаніями.

Чи дотримуються самоізоляції усі ті, хто приїхали до міста з-за кордону?.. Вони можуть не відчувати ознак коронавірусу, але можуть слугувати його носіями і принести хворобу до своїх родин, своїм друзям й усім, з ким контактували. І не просто хворобу, а, як свідчить сумний досвід, велике горе. Одна людина здатна поставити під загрозу життя власне і життя багатьох у місті. Потім можуть початися нарікання та звинувачення, але чому не дотриматися карантинних вимог завчасно?..

У людей різні погляди на проблему коронавірусу. Хтось заявляє, що це – не страшно, що надумано, що його це не стосується. Ось лишень коли захворює, погляди частіше за все міняються. І у зоні ризику опиняються всі, з ким спілкувався останнім часом. Позначаються усі ті прогулянки без масок, походи у гості, гучний відпочинок із друзями на природі, ігри на дитячих майданчиках, заняття на майданчиках спортивних.

Із такими цифрами захворілих та летальних випадків, що є нині у Бердичеві, напевне, таки, час уже згадати про інстинкт самозбереження. Час замислитися над тим, чого може коштувати безвідповідальність та нехтування карантинними заходами. Так, нині існують певні обмеження, і люди повинні з розумінням до них поставитися. Як розуміти й те, що у випадку подальшого загострення, ці заходи, можливо, ставатимуть куди жорсткішими.  

Усе це перед членами комісії та представниками ЗМІ вкотре озвучив Василь Мазур. І запропонував спільно проаналізувати, яких додаткових заходів ще потрібно вжити, аби максимально убезпечити бердичівлян від захворювання.

! Ознайомитися з повним переліком заходів можна, пройшовши за посиланням:

! Ознайомитися зі зверненням Бердичівського міського голови Василя Мазура до бердичівлян можна, пройшовши за посиланням

Останні новини