Бердичів

міська рада

Звернення до бердичівлян міського голови Василя Мазура

Шановні бердичівляни! Дорогі земляки!

Усі ми опинилися перед новим і непересічним викликом, що його кинув смертельно небезпечний коронавірус. Реальність є такою, що кількість захворілих на COVID-19 стрімко зростає, а приклад розвинутих країн Європи та світу дозволяє припустити: найважчі тижні у нас із вами ще попереду.

Думаю, прийде час, і все, що пов’язано з коронавірусом, детально дослідять вчені. Але вже сьогодні можна точно назвати одну з особливостей цієї страшної інфекції: зупинити її розповсюдження можна лише усім разом – владі, медикам та без перебільшення кожному з вас, шановні містяни.

Ще до того, як коронавірус зайшов до Бердичева, я публічно запевнив: місто готове допомогти лікарям усім можливим – для закупівлі необхідного обладнання, медикаментів, засобів індивідуального захисту та дезінфекції. І ми дотримали слова: наші медики – з масками, респіраторами, комбінезонами, ізоляційними халатами, рукавицями, захисними щитками. Сьогодні місцева влада продовжує робити все що в її силах, аби ті, хто безпосередньо бореться за життя і здоров’я хворих, були озброєні усім необхідним. Робимо це без зайвого піару та розголосу: головне у цих умовах – звести до мінімуму біль та страждання людей.

Все, що від них залежить, виконують і медичні працівники. При тому, що ані ліків, ані щеплення від коронавірусу наразі немає, а ризик захворіти – дуже високий.

Тож справа за вами, шановні бердичівляни! Напевне, усім вам відомо, що питома вага тих, котрі приїхали до Бердичева з-за кордону, надзвичайно велика. Та чи дотримуються усі вони самоізоляції?.. Чи розуміють ціну власної безвідповідальності та легковажності?.. Чи усвідомлює кожен із вас, що недотримання вимог карантину погрожує обернути наше місто в італійське Бергамо?.. Що жодні, навіть найсуворіші, заходи не дадуть ефекту, якщо відверто нехтувати своїм здоров’ям, здоров’ям своїх близьких, друзів, сусідів, знайомих й решти містян?..

Переконаний, спільно ми – велика сила, непідвладна жодному вірусу! Закликаю усіх вас не створювати середовище, сприятливе для розмноження інфекції. Прошу з розумінням поставитися до заходів, що вживаються задля вашої безпеки та до можливого їх посилення у випадку загострення ситуації.

Ми маємо суворо дотримуватися вимог карантину і у разі необхідності – самоізоляції. Пам’ятайте: недбалість одного може принести велике горе десяткам людей!

Будьмо здорові і бережімо одне одного!

Бердичівський міський голова        Василь Мазур