Бердичів

міська рада

Місто отримало 1,5 млн. грн. на лікування діабетиків та окремо перерозподілило 0,5 млн. грн. на зарплату медпрацівникам

Розпорядженням голови Житомирської ОДА Бердичів отримає субвенцію із державного бюджету у розмірі 1 562 500 грн.: ці цільові кошти спрямують на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабети. Вже надійшов перший транш субвенції. Про це депутатів Бердичівської міської ради інформувала начальниця міського фінансового управління Олена Геденач.

Окрім того, повідомила про те, що до фінуправління звернулися з міського відділу охорони здоров’я стосовно збільшення видатків на оплату праці медичним працівникам на суму 500,0 тис. грн. Звернулися у зв’язку з тим, пояснила начальниця управління, що, відповідно до Постанови КМУ № 211, міська лікарня не здійснює планові лікування, надаючи лише невідкладну допомогу. Що, у свою чергу, зменшить розмір коштів від Національної служби здоров’я України, яка, починаючи з 01.04.2020 р., має фінансувати лікарню у рамках запровадження 2-го етапу медичної реформи. 500,0 тис. грн. виділять за рахунок перерозподілу – з Резервного фонду.

У зв’язку з усім вищеозначеним потрібно було внести відповідні зміни до міського бюджету та до рішення міськради, які стосувалося Програми розвитку та підтримки галузі охорони здоров’я на 2020-2022 рр. Що і зробили депутати, віддавши за проєкти рішень свої голоси.   

Останні новини