Бердичів

міська рада

На Великдень та проводи бердичівлянам настійливо рекомендують залишатися вдома

На Пасхальні свята у храмах перебуватимуть виключно священики, богослужіння вестимуться у режимі on-line, мешканцям міста пропонується зустріти Великдень по домівках. На все це є погодження священиків усіх конфесій, що діють у Бердичеві. Про це членів виконавчого комітету та представників ЗМІ повідомив заступник міського голови Сергій Онофрійчук.

Щодо поминальних днів, то громадський транспорт, згідно карантинних вимог, не працюватиме, а доступ до кладовищ буде обмежено. Так, зокрема, доступ транспорту до кладовища обмежать у неділю 19 квітня.

Ані у католицьку Провідну неділю, ані у православну богослужінь на цвинтарях не правитимуть, нагадує бердичівлянам Сергій Онофрійчук. Міська влада рекомендує населенню відкласти відвідування кладовищ. Так само є прохання зачекати з прибираннями. У разі ж нагальної потреби – намагатися максимально дотримуватися дистанції та не утворювати скупчень.

Святковими й провідними днями місто посилено патрулюватимуть поліцейські спільно з нацгвардійцями: патрулі контролюватимуть ситуацію і на кладовищах.

Про те, аби згадувати померлих за накритими на могилах столах і з чаркуванням, й мови бути не може, попереджає людей Василь Мазур. Таке «поминання» у нинішніх умовах, зрештою, може закінчитися реанімацією.