Бердичів

міська рада

На вулиці, де мешкають батьки загиблого Героя АТО, ведуться дорожні роботи (фото)

У Бердичеві продовжують приводити до належного стану вулиці, пов’язані з іменами Героїв, загиблих у зоні АТО. Свого часу з такою ініціативою виступив міський голова Василь Мазур, ідею підтримали депутати міської ради. Відтоді частину вулиць, перейменованих на честь загиблих на сході України земляків, заасфальтували, якусь частину, ось як вулицю Суворова, покриватимуть щебнем та відсівом.

Технологія тут наступна: спочатку дорога вирівнюється грейдером, далі наноситься шар крупнозернистого щебня і укочується катком. Наприкінці покриття розклинюють відсівом – засипають і теж укочують. Зі слів заступника міського голови Сергія Онофрійчука, служить таке покриття надійно й довго – принаймні, у приватному секторі, де немає напливу великогабаритного транспорту. У принципі, на перспективу, зазначає, така дорога цілком готова до асфальтування.

До переліку вулиць, названих на честь загиблих атовців, вул. Суворова потрапила невипадково: на ній мешкають батьки Миколи Кравчука – капітана ЗСУ, котрий брав участь у бойових діях на сході з перших днів і пішов із життя у 2017-му році.

На сьогодні, інформує Сергій Онофрійчук, залишаються відкритими питання з поточних ремонтів вул. О. Пителя та частини вул. О. Реготуна з перспективою підготовки до асфальтування за наявності коштів. Окрім того, у міському бюджеті передбачено кошти на проєктування капітального ремонту вул. В. Вітківського, що у районі м’ясокомбінату. Вулиця велика, зауважує Сергій Онофрійчук, і  знадобляться значні вкладення, тож спочатку беруться за проєкт, а далі вирішуватимуть, чи за кошти міста її ремонтувати, чи за кошти Дорожнього фонду за умови місцевого співфінансування (якщо підтримає область).