Бердичів

міська рада

Про хід лікування хворих на коронавірус, інформувала Лариса Бабікова

Згідно інформації Житомирської ОДА, станом на 10:00 10 квітня 2020 року на Житомирщині зареєстровано 52 випадки коронавірусної інфекції. Із них 15 випадків у Бердичівському районі (1 –летальний 04.2020р., 1 – зареєстрований 01.04.2020р., 1 – зареєстрований 04.04.2020р., 1 – зареєстрований 06.04.2020р., 3 – зареєстровані 07.04.2020р., 2 – зареєстровані 08.04.2020р., 1 –летальний 09.04.2020р., 5 – зареєстровані – 09.04.2020р.).

Станом на 10.04.2020 р. у стаціонарному відділенні Бердичівської міської лікарні перебуває 9 пацієнтів, 4 пацієнти знаходяться на самоізоляції, інформувала на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій директорка підприємства Лариса Бабікова. На самоізоляції перебуває і частина медичних працівників, котрі контактували з хворими. Важливо враховувати, чим саме являється самоізоляція, звернула увагу доповідачка: якщо в одній квартирі мешкають двоє і більше осіб, то назвати це самоізоляцією не можна. Тож у подібних випадках варто використовувати можливості обсервації, що облаштована в обласному військовому шпиталі.

Із тих пацієнтів, котрі проходять лікування у лікарні, продовжила Лариса Бабікова, одна жінка знаходиться у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. Її стан медики оцінюють як важкий. Хвора перебуває на кисні, але непостійно, життєві показники підтримуються завдяки проведеному лікуванню. Два дні тому, інформувала далі Лариса Бабікова, у закладі отримали 2 упаковки одного з рекомендованих протоколом лікування лікарських засобів, що застосовується при середніх та важких ступенях захворювання: його вже призначено двом пацієнткам, котрі знаходяться в інфекційному відділенні. Консиліум лікарів прийматиме рішення про призначення засобу пацієнтці, яка перебуває у реанімації.

Окремо Лариса Бабікова подякувала усім тим, хто підтримав і підтримує лікарню, постійно телефонуючи та пропонуючи допомогу. Сьогодні, зазначила, дуже важливо придбати інші ліки, що входять до протоколу лікування COVID-19. За спонсорські кошти мають закупити 6 флаконів іншого засобу з протокольного списку (за кошти з бюджету купити його не можна). Усі пацієнти повністю лікуються за бюджетні кошти, наголосила директорка лікарні, є хворі, котрі виявили бажання проходити лікування за рахунок лікарняної каси.

15 медичних працівників знаходяться наразі на обсервації у самій лікарні, повідомила Лариса Бабікова. Чому така кількість? Тому що усі вони контактували з хворими на пневмонію у терапевтичному відділенні, а зараз, як відомо, кожна пневмонія – то, вважай, потенційно COVID-19. При потребі медики зможуть виконувати свої функціональні обов’язки, а поки що вони завдяки підтримці міста забезпечені харчуванням та відповідними умовами для проживання.