Бердичів

міська рада

Роман Левицький та Сергій Онофрійчук оглянули хід виконання робіт з асфальтування вулиць (фото)

Перший заступник міського голови Роман Левицький та заступник міського голови Сергій Онофрійчук оглянули хід виконання робіт з асфальтування вулиць у місті.

Про необхідність відновлення покриття на вулиці Житомирській почали говорити ще на початку 2019 року, інформує Сергій Онофрійчук: тоді за кошти міського бюджету виготовили проєктно-кошторисну документацію, провели державну експертизу та включили до переліку вулиць, фінансування ремонту яких взяв на себе державний Дорожній фонд. Включили ще навесні 2019-го, але тендер затягнувся і був проведений аж наприкінці осені. Тендер проводив структурний підрозділ Житомирської облдержадміністрації, і його переможцем визнали ТОВ «Бахмачгазбудсервіс». Таким чином даний об’єкт став перехідним (роботи перенесли на 2020-й). Із початком сприятливих погодних умов на Житомирській та Вінницькій (по якій відбулася аналогічна процедура) стартували роботи. Орієнтовна загальна кошторисна вартість по Житомирській, зі слів Сергія Онофрійчука, становить близько 10,0 млн. грн.  

По перехідним Вінницькій та Житомирській, продовжує заступник, не передбачається співфінансування з міського бюджету. Водночас щодо об’єктів, включених до списку Дорожнього фонду цьогоріч, то облдержадміністрація як розпорядник коштів поставила умову співфінансування. Це стосується вулиць Білопільської, Варварівської та частини Богданівської. Відповідні кошти (а це – порядку 1,5 млн. грн.) у місцевій казні передбачені. Зараз проводиться тендер, асфальтування мають намір здійснити у цьому році.  

Однією з перших вулиць, поточний ремонт яких здійснюватимуть уже за рахунок бюджету міста, виступила Бистрицька. Зі слів Сергія Онофрійчука, на ці цілі у бюджеті забалансували трохи більше 4,0 млн. грн., у списку – понад 20 вулиць, що найбільш потребують ремонту. Мається на увазі як асфальтування (там, де потрібно усунути ямковість і де – найбільше транспортне навантаження), так і грейдерування та підсипка на другорядних вулицях (здебільшого – у приватному секторі).

Останні новини