Бердичів

міська рада

COVID-19 на Житомирщині: в області вже 19 осіб одужали від коронавірусу

Станом на 28 квітня У Житомирській області 354 жителі захворіли на коронавірусну інфекцію: про це повідомили на брифінгу за участі заступниці голови Житомирмирської ОДА Наталії Остапченко. В області зафіксовано 8 летальних випадків та 19 одужань.

Останні дві доби по Житомирщині спостерігається спад захворювання. Так само зменшилася й кількість викликів служби екстреної допомоги, повязаних з підозрою на COVID-19: якщо раніше таких викликів було близько 20-25, то останніми днями – 10-12.

На сьогодні у стаціонарах перебувають 85 пацієнтів із COVID-19, інформували на брифінгу. Особу вважають такою, яка одужала, у тому випадку, якщо за результатами 2-х ПЛР-досліджень, проведених з різницею у кілька днів, обидва рази результат від’ємний. Наразі в області налічується 6 хворих у важкому стані, двоє підключені до апарату ШВЛ. Так само двоє (у Коростені та Бердичеві) знаходяться на кисневій підтримці.

Загальна кількість хворих медичних працівників становить 74 особи (за добу їхня кількість збільшилася на 2 особи). На стаціонарному лікуванні перебувають 6 медиків. Стан усіх хворих оцінюють як задовільний чи середньої важкості.

Якщо тенденція до спаду захворювання зберігатиметься, зазначили на брифінгу, то є ймовірність, що на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС розглянуть можливість послаблення карантинних заходів. Водночас в області переконані: карантин дав свої позитивні результати.