Бердичів

міська рада

Як відобразилися перші карантинні пом’якшення на ситуації з захворюваністю на COVID-19, буде видно найближчими днями

Фахівцями Бердичівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області продовжується виконання розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної НС природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби  COVID-19 щодо здійснення контролю за роботою агропродовольчих ринків протягом усього часу їхньої роботи та проведенням позапланових перевірок. Про це на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки інформував начальник управління Валерій Биков.

У своєму виступі він вказав на виявлені порушення карантинних заходів щодо влаштування стихійної торгівлі на території міста (це стосується прилеглих до міського кооперативного ринку вулиць Маложитомирської, Миру та 30-річчя Перемоги, що може поставити під загрозу подальшу роботу ринку). Порушники мають бути притягнуті  до відповідальності, тоді, напевне, й почнуть виконуватися відповідні запобіжні заходи.

Станом на 22.05.2020 р. у торговельних закладах міста ситуація стабільна, констатував Валерій Биков, виявлено ряд порушень карантинних заходів,  що  усувалися власниками терміново, і суттєво на ситуацію не впливали. У магазинах дезінфекційні заходи проводять своєчасно та у повному обсязі, у працівників в наявності є достатня кількість захисних  масок (з урахуванням необхідності змінювати маски кожні 3 години).

Валерій Биков інформував присутніх про ряд вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину, встановлених Головним державним санітарним лікарем України щодо:

– проведення зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного  випробування;

– діяльності закладів дошкільної освіти;

– роботи готелів;

– перевезення пасажирів автомобільним транспортом;

– діяльності деяких закладах фізичної культури та спорту.

Посилаючись  на профілактичну діяльність Бердичівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області в умовах карантинних обмежень, Валерій Биков запропонував з урахуванням рекомендацій Головного санітарного лікаря України МОЗ України дозволити послабити окремі карантинні заходи у м. Бердичеві. Водночас звернув увагу на той факт, що саме найближчим часом має з’ясуватися, як відобразилися на загальній ситуації з захворюваністю на COVID-19 перші пом’якшення карантину.