Бердичів

міська рада

Із Днем вишиванки, Бердичеве!

«У вишиванках бо живуть людські безсмертні душі І добрі чари з легкої руки»…

Вважається, що День вишиванки не прив’язаний до жодного зі свят – будь-то державного або релігійного. Не передбачає він і якихось офіційних заходів – достатньо надягнути вишивану сорочку і піти у ній на роботу, на навчання чи просто вийти на прогулянку. Та чому, одягаючи вишиванку, відчуваєш особливе піднесення? Чому на обличчі посмішка? Чи не тому, що українська вишиванка просочена лише світлими символами? На щастя, на добро, на гарну долю, на кохання, міцне здоров’я…

Убрався в сорочку, посміхнувся, вийшов, оглядівся, а навколо такі само «вишиванкові» люди. Твої земляки й співвітчизники. Українці. І відчувається присмак свята. А інакше й бути не може, адже вишиванка – то така річ, яка гратиме на тобі лише тоді, коли думки твої світлі, коли наміри добрі і зла на душі не тримаєш.

Здається, безкінечно багатий цей світ на різні культури і національного вбрання у ньому рахувати-не перерахувати. Та чи може щось порівнятися з українською вишиванкою? У ній закладено все найкраще від Господа, природи й від людини. А, отже, усі, хто носить їх, просто приречені стати кращими. А стануть кращими люди – стане кращим світ.

Бердичівська міська рада та її виконавчий комітет щиро вітають усю громаду з Днем вишиванки! Миру, здоров’я, візерункового настрою та перемоги любові над журбою!

Останні новини