Бердичів

міська рада

30-річний ювілей відзначила Бердичівська Спілка воїнів-інтернаціоналістів (фото)

У численних вітаннях, з грамотами, подяками та нагородами відзначила свій 30-річний ювілей Бердичівська Спілка ветеранів афганської війни.

Свого часу, нагадує керівник Спілки Вагіф Мамедов, невеличкі осередки воїнів-афганців діяли по всьому Бердичеву – у мікрорайонах, на підприємствах, у військових частинах тощо. А потім було вирішено створити Спілку: запрацювала ініціативна група, розробили Статут і 26 червня 1990 року зареєструвалися.

Чимало було зроблено за ці 30 років, говорить Вагіф Мамедов. Докладали власних зусиль, відчували постійну допомогу міської влади та небайдужих друзів-меценатів. Усім їм ветерани-афганці готові щиро подякувати та потиснути руку. За те, що у результаті спільних дій отримали потужний осередок воїнів-інтернаціоналістів – з пристойним офісом і головне – зі справжніми активістами. На сьогодні вони мають все, що потрібно для повноцінної діяльності, констатує Вагіф Мамедов, і ніколи не залишаються поза життям Бердичева та України.

Чимало з членів Спілки стали на захист української держави у зоні АТО/ООС. Ті, хто боронив цілісність України у боях на Донеччині та Луганщині, не приховують, що у значній мірі брали приклад відданості військовому обов’язку з воїнів-інтернаціоналістів.

Від імені міського голови Василя Мазура, Бердичівської міської ради, виконавчого комітету та громади Бердичева ювілярів привітав перший заступник міського голови Роман Левицький. Подякував за активну участь у житті міста, за чималий внесок у справу патріотичного виховання молоді, за збереження історичної пам’яті. Афганці, зазначив, це мужність, сила, сміливість, це патріотизм та особливий взірець бойового братерства. Місто ніколи не стояло осторонь проблем воїнів-афганців, продовжив Роман Левицький, сьогодні міська влада має плани з подальшої співпраці зі Спілкою і ці плани будуть втілені у життя.