Бердичів

міська рада

Близько 50 питань розглянули на 66-й черговій сесії бердичівські депутати

За те, аби 66-та чергова сесія відбулася у звичній для них актовій залі міськвиконкому, а не просто неба, як минулого разу, проголосувала більшість депутатів Бердичівської міської ради. До сесійного Порядку денного увійшло майже 50 питань. Почали традиційно з депутатських запитів, змін до бюджету та до своїх попередніх рішень. Так, зокрема, прийняли субвенцію від Уряду у розмірі понад 3,6 млн. грн.

Проголосували за те, аби залучити кредит у розмірі 1,0 млн. € від Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) з метою реконструкції мереж водопостачання МКП «Бердичівводоканал». Ці кошти мають бути спрямовані на заміну насосів на 14 насосних станціях та на реконструкцію 11 км розподільчої водопровідної мережі. Водночас у рамках Інвестиційної платформи сусідства (NIP) буде залучено грант у розмірі 150,0 тис. €.

Погодили депутати і текст Меморандуму про взаєморозуміння у рамках Програми NIP щодо поліпшення стану водопостачання в Україні – між НЕФКО, NIPАС Інтернешнл Консалтинг та виконавчими комітетами Бердичівської, Чернігівської, Сумської, Луцької, Хмельницької, Уманської та Горішньоплавнівської міських рад. Окрім того, депутати відділи свої голоси за те, щоби погодити Інвестиційну програму КП «Бердичівтеплоенерго» на 2020 рік.

Із метою забезпечення стабільної роботи підприємств комунальної власності Бердичева та надання якісних послуг населенню було затверджено Програму фінансової підтримки комунальних підприємств Бердичівської міської ради на 2020 рік.

Більшістю голосів депутати затвердили протоколи рішення конкурсної комісії з визначення виконавця з поводження з побутовими відходами. Нагадаємо: переможцем конкурсу було визнано ТОВ «Полісся-Екосфера», яке отримало верх над менш технічно озброєним та більш дорогим представником м. Козятина. Проти такого рішення виступили депутати Побережний та Кривушин, втім решта народних обранців вирішила: позбавити місто того, хто вивозитиме з нього сміття, означає потопити його у тому самому смітті.

Міська рада затвердила фінансові плани та статути комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я та надала дозвіл на розробку детальних планів територій у межах кількох вулиць.

Решта проєктів здебільшого стосувалася земельних питань та роботи оновленого Центру надання адміністративних послуг.