Бердичів

міська рада

Резонансні злочини, розкриваність, робота під час карантину: у поліції відбувся брифінг за участі Олега Мельничука (фото)

Взаємодія поліції та представників ЗМІ, об’єктивне висвітлення роботи правоохоронців та проблематики регіону, співпраця поліцейських та журналістів на партнерських засадах: все це стало поштовхом для скликання брифінгу
начальником Бердичівського відділу поліції Олегом Мельничуком. Говорити мав про діяльність місцевої поліції, розкриття резонансних злочинів, проведення превентивних заходів тощо.

Загалом, статистичної інформації на зустрічі звучало не так багато. Журналістів, з-поміж іншого, цікавила розкриваність злочинів. Середній її відсоток станом на 01 серпня, інформував Олег Мельничук, становить 47,8 %. Дещо нижча розкриваність по крадіжкам (45 %), зауважив, зате важкі злочини (вбивства, грабежі, розбої) розкриті стовідсотково.

Протягом періоду карантину на території їхнього обслуговування працівники поліції склали 28 протоколів за порушення карантинних обмежень, повідомив Олег Мельничук. Матеріали були направлені до суду: кілька справ суд закрив через послаблення карантинних заходів, за більшістю виніс попередження. Реальних штрафів, констатував начальник поліції, винесено не було.

Щодо карантину, то поліцейські займаються роз’яснювальною роботою – як через ЗМІ, так і під час несення служби, інформував Олег Мельничук. Пояснюють людям про необхідність дотримання соціальної дистанції та недопущення масових скупчень. Окремо на початку робочого дня, зауважив, він особисто інструктує особовий склад на рахунок контролю за дотриманням вимог карантину у громадському транспорті.

Щодня, починаючи з 7:00, як мінімум 5 поліцейських відпрацьовують Центральний ринок та прилеглу до нього територію на предмет стихійної торгівлі, продовжив далі начальник поліції. Там так само роз’яснюють та складають адмінпротоколи за торгівлю у несанкціонованих місцях. За цей вид порушень поліцейськими було складено 8 протоколів.

У квітні-травні цього року (протягом 1,5 місяця) спільно з бердичівськими поліцейськими патрулювання Бердичевом здійснювали співробітники Національної гвардії. За цей час було складено 300 протоколів та виявлено 9 правопорушень кримінального характеру. Разом із цим, знову таки, патрульні проводили роз’яснювальну роботу серед населення.

Зупинився Олег Мельничук і на кількох резонансних злочинах, що сталися за останній період. Наразі у Житомирському СІЗО тримають під вартою чоловіка, який зарізав власного брата. Через нестачу грошей на алкоголь, начебто, між братами часто виникали суперечки. Остання закінчилася трагедією. На черзі – ряд експертиз, після яких справу передадуть до суду.

Розповів начальник поліції і про так звану «справу блогерів». Головні її фігуранти – троє осіб – обманом заманили до себе на квартиру молодого чоловіка. Далі були знущання і пряма трансляція в інтернеті. Потерпілого поліція звільнила, йому надано медичну допомогу. Зловмисники – у розшуку. За даним фактом розпочато кримінальне провадження, справа знаходиться у слідчому управлінні, проводиться досудове розслідування.

Олег Мельничук та журналісти домовилися, що подібні зустрічі влаштовуватимуться орієнтовно раз на місяць.