Бердичів

міська рада

Роман Левицький повторно перевірив організацію протиепідемічних заходів у школах та дитсадках Бердичева (фото)

Перевірка організації протиепідемічних заходів у дитсадках та школах міста – із такою метою протягом кількох днів об’їжджав заклади перший заступник міського голови Роман Левицький.

1 вересня зовсім скоро, й існує ряд методичних рекомендацій від Міністерства освіти і науки України щодо початку нового навчального року у закладах середньої загальної освіти. Окрім того, є постанова державного санітарного лікаря з тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти у період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби. Спеціальні наради проводяться і в обласному управлінні освіти і науки.

У Бердичеві детально вивчили усі відповідні рекомендації. Свій власний регламент виходу з карантину розроблено у кожному навчальному закладі (передбачалося, зокрема, яким чином класи заходитимуть до себе у кабінети, як будуть організовані входи-виходи до шкіл, дезінфекція, розведення класів тощо). Нараз кожен регламент вивчається, вносяться корективи, за необхідності пропонуються більш оптимальні варіанти. Усе це обговорюватиметься на загальній нараді-семінарі з метою врахування кращих напрацювань.

Подібний об’їзд Роман Левицький здійснював у травні. Так само ще у травні за рахунок коштів міського бюджету близько 0,5 млн. грн. спрямували на закупівлю:

  • Пірометрів (інфрачервоних термометрів);
  • Захисних масок та рукавиць;
  • Антисептиків (5-літрових та літрових із дозаторами);
  • Рідке мило;
  • Паперові рушники;
  • Оприскувачі (згідно рекомендацій, повинні оброблятися поверхні спортивних та ігрових майданчиків);
  • Урни для відпрацьованих масок і рукавичок та пакети для сміття.

Все вищеперераховане закуповувалося для дитсадків, шкіл, інклюзивно-ресурсного центру, Центру позашкілля ім. Разумкова, спортивної школи (наголос ставився на садочках, що мали продовжувати роботу влітку).

У травні також було закуплено 19 бактерицидних ламп – для дитсадків та інклюзивно-ресурсного центру.

Враховуючи постанову державного санітарного лікаря, до 1 вересня здійснено закупівлю усіх необхідних засобів для забезпечення закладів освіти. На ці цілі спрямовано близько 0,4 млн. грн. Так, зокрема, докуповуються пірометри (через організацію кількох входів-виходів одного пірометра на заклад не вистачатиме), придбано 201 кг деззасобу «Санітаб», рідке мило, урни для відходів. Оголошено тендер на закупівлю 77 бактерицидних ламп.

Згідно рекомендацій, школи та садочки повинні бути забезпечені усіма необхідними під час карантину засобами, як мінімум, на перші 2 тижні роботи. У Бердичеві така вимога виконана (деякими засобами заклади забезпечені й на довший термін). За мірою використання запаси поповнюватимуться.