Бердичів

міська рада

Соціальні заходи в період карантину продовжуються

В рамках роботи мобільної групи, створеної на виконання рішення виконавчого комітету Бердичівської міської ради при Бердичівському міському центрі соціальних служб, впродовж карантинного періоду відвідано  більше 500  сімей, яким вручено  продовольчі набори та предмети першої необхідності. Допомога надавалась, в першу чергу,  людям похилого віку, особам, що опинились в складних життєвих обставинах, родинам, діти яких повернулись з інтернатних закладів. В разі гострої необхідності, з метою супроводження громадян до лікарні для отримання лікування, до аптек для придбання ліків, а також доставки продуктових наборів, виконавчим комітетом Бердичівської міської ради надавався транспорт, що, у свою чергу, дозволило надати допомогу значній кількості населення, оперативно зреагувавши на ситуації, що потребували негайного втручання.  

            Бердичівським міським центром соціальних служб на постійній основі проводиться робота із сім’ями, члени яких зазнали насильства, перебувають в складних життєвих обставинах, являються внутрішньо переміщеними особами, учасниками АТО/ООС, звільненими з місць позбавлення волі. У своїй щоденній роботі центр тісно співпрацює з громадськими та релігійними організаціями, які не залишаються осторонь чужої біди, а разом з фахівцями невпинно надають родинам, що опинились в складних обставинах, допомогу у вирішенні соціально-побутових питань.  У свою чергу, хочеться щиро подякувати за співпрацю організаціям “АDRA”, “СІЛОАМ”, “ЛЕ ХАЙМ”, “Щасливе місто”, “Lumos”, представнику Уповноваженого з питань захисту прав дитини при Президентові України та багатьом іншим, які і продуктами харчування, і словами підтримки дарують громадянам віру у завтрашній день та допомогу сьогодні.

Наразі спільна справа з метою надання підтримки, допомоги тим, хто її потребує, триває. Подякувати варто містянам, які відгукуються на заклики про допомогу, потребуючим надають одяг, побутові речі,  техніку, дитячі іграшки…

            Внесок кожної людини, це, на перший погляд, крапля в морі боротьби зі скрутою, проте, об’єднавши зусилля, ми маємо змогу реально допомогти, а інколи навіть врятувати як дорослих, так і їхніх дітей ( не секрет, що навіть під час карантину соціальним працівникам спільно з правоохоронними органами доводиться екстрено реагувати на ситуації у родинах, де виникає загроза життю та здоров’ю дітей) .

           Не будьмо  байдужими, бережімо  своє здоров’я та здоров’я рідних! Якщо у вас виникли питання, бажання допомогти, звертайтеся до Бердичівського міського центру соціальних служб за адресою: м. Бердичів, пл. Центральна, 1, каб. 65, тел. 4-23-34. Анонімність гарантовано.