Бердичів

міська рада

Бердичівлян запрошують долучитися до наймасштабнішого прибирання України (фото)

Свої зароблені відгули працівники виконавчого комітету вирішили використати на прибирання міста. Минулого року на цьому самому місці – у зеленій зоні біля Гнилоп’яті – вже зрізали сухостій та прибирали. Цього разу озброїлися здебільшого граблями й мішками. Загрібали все, що попередньо скосили комунальники.

Таким чином, прибиральники долучилися до Всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом!». 19 вересня по всій Україні її проведуть представники громадських організацій на чолі з ГО «Let´s Do It, Ukraine!» спільно з міжнародним рухом «Let´s Do It! World». Зі слів організаторів, мета акції – поліпшення екологічної ситуації на Житомирщині і в Україні в цілому, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства та самореалізації молоді, і 19 вересня вони збираються влаштувати наймасштабніше прибирання країни.

За інформацією організаторів, рух «Let´s Do It! World» об’єднує понад 14,0 млн. людей зі 113 держав світу. Щороку у кожній країні обирається якийсь із днів, коли її громадяни виходять на загальнонаціональне прибирання. У таких толоках беруть участь і комерційні організації, і некомерційні, і державні установи, долучаються також зірки шоубізу та лідери громадської думки. У 2016-му, для прикладу, в Україні в акції взяли участь близько 700,0 тис. осіб із 24 областей, було прибрано 5,0 тис. локацій.

Виконавчий комітет Бердичівської міської ради запрошує містян приєднатися до акції 19 вересня. Втім, братися за прибирання та благоустрій будинків, підприємств, громадських зон тощо можна, не чекаючи акцій – так, аби встигнути до настання негоди й холодів. За можливості, міська влада готова максимально допомогти у цій справі. Спільно – зусиллями комунальників та самих мешканців – і чистоту навести легше.