Бердичів

міська рада

1 вересня у Бердичеві урочисто відкрили ліцей-інтернат спортивного профілю (фото)

У День Знань у Бердичеві відбулося відкриття ліцею-інтернату спортивного профілю Житомирської обласної ради. Розташувався заклад у приміщенні тепер уже колишньої школи-інтернату, що на вул. Героїв України.

Бердичів вважається містом спортивним, і у ньому вірять, що саме спортсмени-ліцеїсти виступлять у ролі олімпійського резерву та, зрештою, стануть славним спортивним майбутнім, вписавши свої перемоги до історії спорту України та світу.

Скільки кілець на Олімпійському прапорі, стільки видів спорту викладатимуть у ліцеї. Так майбутні спортсмени осягатимуть «королеву спорту» – легку атлетику, що дарує не лише легкість, але й могутність, силу, грацію.

«Гра мільйонів» – футбол… Швидкий, стрімкий, що вимагає від гравців неабиякої спритності та просто блискавичної реакції.

Набуватимуть у ліцеї майстерності й команди «літаючого м’яча» – волейболісти. У волейболі переможцями стають лише командою – згуртованою, злагодженою. А задля цього потрібно чимало попрацювати.

«Хокей – це сім’я». Таке гасло обрали собі хокеїсти на траві. Вважається, що вони – ще ті атлети, адже мають гарно бігати, стрибати, бути витривалими й одночасно, наче, грати у шахи на 15 дошках.

Ну і найграційніша дама у цьому спортивному квінтеті – художня гімнастика. Елегантна, витончена, артистична й водночас така, що потребує цілісності та гармонійності.

Одним зі шляхів плекання здорової духом та тілом нації є спорт, вважає директорка ліцею-інтернату Лариса Тарнопольська, і вона переконана у тому, що заклад виконає цю місію. Педагогиня подякувала за допомогу у створенні та підготовці до відкриття обласні державній адміністрації, обласній раді, а також міській владі Бердичева.

Гостей провели усіма локаціями урочистого дійства. З-поміж іншого, продемонстрували документальний фільм «Спорт Житомирщини», ознайомили з інтерактивною картою спортивних закладів області та з інтерактивним музеєм спорту.

Важливим моментом відкриття стало підписання Меморандуму про співпрацю між БЛІСП та Харківською державною академією фізичної культури. З боку академії свій підпис під документом поставила проректорка з науково-педагогічної роботи Марина Корольова (до речі, випускниця бердичівського міського ліцею № 15).

На завершення присутні на відкритті зробили перші записи до Книги почесних гостей новоствореного закладу.

Приємно бачити усміхнені обличчя дітей, батьків та викладачів голові Житомирської ОДА Віталію Бунечку. Ще на самому старті, зізнався, його надихали палаючі очі колективу ліцею, а сьогодні – у день відкриття – емоції просто переповнюють. Понад усе хочеться, аби у цих стінах зростали майбутні чемпіони, а кількість видів спорту, що їх викладатимуть у закладі, збільшувалась. Зі свого боку, Віталій Бунечко пообіцяв всебічну підтримку у розвитку БЛІСП.

Будь-яка нація починає виходити з кризи, коли усвідомлює користь інвестицій у спорт та у фізичний розвиток своїх громадян, у свою чергу, зазначив депутат Житомирської обласної ради Остап Маланюк, і у контексті цього, висловив впевненість, криза на Житомирщині вже позаду.

Коли у будь-якій важливій та масштабній справі є модератор – той, хто персонально нею займається та вникає у кожну деталь, тоді є позитивний результат, переконаний міський голова Бердичева Василь Мазур. Таким модератором у справі створення спортивного ліцею-інтернату у місті, на його думку, виступила заступниця голови ЖОДА Віра Рогова. Це було мудре рішення – розташувати спортивний ліцей-інтернат саме у Бердичеві, констатував Василь Мазур: залиши таку базу без догляду – і зовсім скоро на її місці нічого не було б. Відтепер спільне завдання області, міста та держави – працювати на її зміцнення й розширення. Якщо взятися разом, не сумнівається Василь Мазур, то ці зусилля стануть потужним кроком у розвитку спорту у Бердичеві, на Житомирщині, в Україні.