Бердичів

міська рада

На базі геріатричного пансіонату у Бердичеві діятиме психоневрологічне відділення (фото)

Обласний геріатричний пансіонат у Бердичеві перетворюється на інтегрований заклад: на його базі діятиме психоневрологічне відділення.

Із тим, як облаштували новостворений підрозділ, ознайомилися заступниця голови Житомирської ОДА Віра Рогова, директор обласного департаменту праці, соціальної та сімейної політики Юрій Прокопець та міський голова Бердичева Сергій Орлюк.

Свого часу через нестачу фінансування були закриті психіатричні лікарні. У зв’язку з цим постало питання про утримання тамтешніх пацієнтів. На Житомирщині таких хворих нараховувалося 77, тож було прийнято рішення розмістити їх на базі двох геріатричних пансіонатів – у Житомирі та у Бердичеві.

Областю були виділені кошти на ремонт вільної площі, безпосередньо ремонтували та оновлювали приміщення працівники пансіонату. Крім того, штат закладу збільшили на 8 фахівців (фінансування також взяла на себе обласна влада). Наразі у відділенні, що розраховане на 30 з лишнім осіб, перебуває 12 пацієнтів.

Доручення керівництва облдержадміністрації у Бердичеві виконали, констатувала Віра Рогова. За що подякувала Юрію Прокопцю, директорці закладу Тетяні Переходкіній, очолюваному нею колективу та Сергію Орлюку.

На думку міського голови, обидві категорії підопічних пансіонату – люди з непростою долею, і їхня соціалізація у даному випадку проходитиме відчутно простіше. З закладом його пов’язує багаторічне знайомство, зазначив Сергій Орлюк, тут працюють бердичівляни, такі самі бердичівляни опікуються мешканцями пансіонату. Дуже важливо те, що серед частих гостей – школярі, які, скоріш за все, докладуть усіх зусиль, аби їхні батьки і вони самі могли зустріти старість у теплому родинному колі.