Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк на зустрічі зі священиками Бердичева: потрібно спільно віднаходити те, що об’єднує, а не різнить (фото)

Познайомитися ближче і почути один одного: з такою метою міський голова Сергій Орлюк запросив на зустріч бердичівських священиків усіх місцевих церков та конфесій.

Бердичів – місто полікультурне, у ньому мешкають люди різних віросповідань і кожна конфесія має свою багату історію, зазначив на початку зустрічі міський голова. У першу чергу, він просив би священиків, аби ті максимально доносили до людей все, чому вчить Господь. Їхнє служіння направлене на те, щоби люди вчилися жити у любові до ближнього, у мирі з собою і з Богом, щоби не виникало бажання чинити щось всупереч його вченню.

Сергій Орлюк попросив священиків молитися за Бердичів: той, хто звертався з молитвою за місто, висловив впевненість, не нашкодить йому, не зробить щось недобре.

Бердичівляни та їхні пастирі повинні приходити один до одного на свята, радіти успіхам один одного. Міський голова переконаний: потрібно віднаходити те, що усіх об’єднує, а не різнить.

У свою чергу, запевнив, він та його команда докладатимуть усіх зусиль, аби у Бердичеві не було жодних розбіжностей між церквами й між людьми на тему віри. А поки що попросив благословити його на подальшу роботу: торувати ж бо новий для себе шлях без благословення є неправильним.

Священики привітали Сергія Орлюка зі вступом на посаду та благословили його на добрі справи. Від себе побажали мудрого серця у керуванні Бердичевом, дотримуватися християнських та загальнолюдських цінностей, керуватися інтересами міста, держави й народу України, захищати сімейні цінності. Очільник громади, зазначили, повинен бути правдивим і милосердним, жити по Біблії, мати команду порядних і мудрих однодумців, а не шукачів особистого зиску, робити все для того, аби повернути довіру до влади.

На сьогодні у багатьох конфесій існують проблеми та питання до міської влади, і він готовий вислухати представників кожної та всіляко сприяти в їхньому розв’язанні, запевнив наостанок Сергій Орлюк. Він душею і серцем відкритий до того, щоб у місті жили людяність, духовність та віра: щиро віруюча людина несе добро і це добро повинно сіятися у Бердичеві.