Бердичів

міська рада

До уваги орендарів комунального майна !

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 03.10.2019 р. (далі – Закон) №157-IX та постанови Кабінету Міністрів України №483 від 03.06.2020 р. «Деякі питання оренди державного та комунального майна» (далі – Порядок), було встановлено новий порядок передачі державного та комунального майна в оренду.

Відповідно до частини 1 статті 18 Закону, продовження договорів оренди здійснюється за результатами проведення аукціону в електронній торговій  системі.

У відповідності до пункту 143 Порядку, орендар, що має намір продовжити договір оренди, що підлягає продовженню за результатами проведення аукціону, звертається до орендодавця із заявою про продовження договору оренди не пізніше ніж за три місяці до закінчення строку дії договору оренди.

Якщо чинний орендар має заборгованість із сплати орендної плати, він не може звертатися із заявою про продовження договору оренди до моменту погашення ним такої заборгованості.

Виконавчий комітет Бердичівської міської ради неодноразово звертався до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо внесення змін до вищевказаного Закону та відповідно постанови Кабінету Міністрів України в частині відміни положень щодо продовження дії договорів оренди за результатами проведення аукціону. Але, на жаль, пропозиція виконавчого комітету Бердичівської міської ради щодо внесення відповідних змін до Закону не була підтримана.

Виходячи з вищевикладеного, вказуємо на необхідність дотримуватись положень чинного законодавства України у сфері оренди комунального майна.

Відділ комунальної власності

Останні новини