Бердичів

міська рада

З 16 січня сфера обслуговування має перейти виключно на українську мову

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання Бердичівської міської територіальної громади, що з 16 січня 2021 року вся сфера обслуговування має приймати та обслуговувати відвідувачів виключно українською мовою. Верховна Рада ухвалила відповідний закон про забезпечення функціонування української мови як державної у 2019 році, проте деякі положення набувають чинності лише зараз.

Таким чином з 16 січня підприємства, установи та організації всіх форм власності, фізичні особи – підприємці, інші суб’єкти господарювання, що обслуговують споживачів (крім випадків, якщо клієнти самі попросять звертатися до них іншою мовою), здійснюють обслуговування та надають інформацію про товари (послуги), у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, державною мовою. Інформація державною мовою може дублюватися іншими мовами.

Якщо ваш права порушуються, Ви можете подати скаргу можна на поштову адресу 01001, м. Київ, провулок Музейний, 12, електронну пошту skarha@mova-ombudsman.gov.ua або заповнити спеціальну форму на сайті уповноваженого. У скарзі обов’язково має бути зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання особи, викладено суть скарги, який саме суб’єкт/працівник суб’єкта, коли, за якою адресою, яким чином порушив право скаржника. Рекомендуємо також додати докази на підтвердження. Письмова скарга повинна бути підписана заявником із зазначенням дати

За результатом розгляду поданої скарги щодо порушення норм закону про мову на суб’єкта господарювання може бути накладено штраф у розмірі від 5 тис. до 6,8 тис. грн.

Останні новини