Бердичів

міська рада

Міський голова Сергій Орлюк ініціював звернення до керівництва держави щодо цін на газ та електроенергію

Враховуючи стурбованість та невдоволення мешканців Бердичівської міської територіальної громади зростанням цін на газ та електроенергію, голова громади Сергій Орлюк ініціював звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та до Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Три екземпляри звернення за підписом депутатів Бердичівської міської ради вже надіслано до Києва. Текст документа на ім’я Президента України наводиться нижче.

Звернення

щодо зниження ціни газу, тарифу на послуги розподілу природнього газу та неприпустимості зростання ціни на електричну енергію

В країні зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена пандемією у світі, продовжується економічна криза, збитків зазнають підприємці, зростає безробіття та рівень бідності. Платоспроможність українських родин погіршилась, а ціни на електричну енергію та газ невпинно ростуть, а разом із ними накопичуються борги населення.

Враховуючи стурбованість мешканців Бердичівської міської територіальної громади, зростання соціальної напруги та реагуючи на численні звернення громадян, громадських організацій, керівників підприємств різних галузей, представників малого та середнього бізнесу, ми, депутати Бердичівської міської ради звертаємось до Вас, як Гаранта Конституції, вжити невідкладних заходів для недопущення зростання цін на електричну енергію та природний газ для населення.

На підставі вищевикладеного, враховуючи широкий суспільний резонанс, ми, депутати Бердичівської міської ради восьмого скликання наполягаємо на чіткому дотриманні ст. 48 Конституції України, яка гарантує кожному громадянину України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло. Враховуючи рівень реальних доходів населення, подальше підвищення цін на енергоносії та комунальних тарифів, це призведе до прямого порушення прав українських громадян. А також наполягаємо ініціювати заходи щодо відновлення державного регулювання цін на газ, пільгових тарифів на електроенергію.