Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк та голова обласної ради Володимир Федоренко обговорили стратегію розвитку Житомирщини

Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко відвідав Бердичівську міську територіальну громаду та обговорив з міським головою Сергієм Орлюком стратегію розвитку Житомирської області. На зустрічі був присутній народний депутат України Богдан Кицак, депутати Житомирської обласної ради Алла Мусевич і Людмила Кицак, а також заступники міського голови.

Голова Житомирської обласної ради акцентував увагу на туристичній привабливості Бердичева, яку потрібно розвивати. На його думку,  місто має серйозний потенціал – адже саме тут розгорталася відома на весь світ історія кохання Оноре де Бальзака та Евеліни Ганської.

За словами Володимира Федоренка, сьогодні в Україні є дві яскраві туристичні перлини: Львів та Одеса. І при правильному підході Бердичів може зайняти гідне місто серед них, маючи зручне розташування (всього 100 кілометрів від Києва) та багату історію. Однак для туриста недостатньо просто приїхати і на щось подивитися. Він хоче поселитися у гарному готелі, відвідати цікавий ресторан чи кав’ярню, пройтися містом і придбати цікаві сувеніри. Це – об’єкти інфраструктури, розвивати які можна тільки створивши сприятливі умови для інвесторів. Тоді будуть і готелі, і ресторани, і серйозні підприємства. Бізнес любить чесну гру. Тож якщо влада йде йому назустріч, від цього виграють всі.

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк наголосив, що зараз міська влада активно працює у туристичному напрямку. Наприклад, у планах розширити комплекс Оноре де Бальзака, зробивши пішохідною вулицю, яка веде від торговельного центру до Центру позашкільної дитячої творчості ім. Разумкова. Це у напрямку туризму. Щодо бізнесу – то влада дала «зелене світло» інвесторам. Однак є ряд невирішених проблем, які тягнуться роками. Це незадовільна якість води і зношеність трубопроводу, відсутність власних очисних споруд. Крім того, як зауважив Сергій Орлюк, місто не має куди розвиватися, так як з усіх сторін оточене іншими громадами. А з боку приєднаних сіл Скраглівка та Підгородне, зауважив Сергій Орлюк, знаходиться міське сміттєзвалище.

На думку голови Житомирської обласної ради Володимира Федоренка, якщо зібрати разом проблеми усіх громад на території Житомирської області, 10-20 з них виявляться спільними для всіх. Саме так, вважає посадовець, потрібно розвивати регіон – об’єднуючись кількома громадами для вирішення одного питання. Адже для потужної фірми, наприклад, може бути не цікавим Бердичів як маленьке містечко. Та якщо сюди підключити аналогічні роботи, які потрібно виконати в Коростені чи у Новоград-Волинському, та ще й під гарантію Житомирської обласної ради, то це вже зовсім інша річ. У такому напрямку, пообіцяв він, область буде рухатися далі.

Також під час зустрічі були обговорені інші важливі питання по співпраці міської та обласної влади.