Бердичів

міська рада

Через загрозу життю 9-річної дівчинки її відібрали від матері

Негайно відібрати дитину від матері у зв’язку із загрозою її життю та здоров’ю – із таким клопотанням зранку 13.01.2021 р. звернулися до міського голови Бердичева фахівці міської служби у справах дітей. І вже у другій половині дня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету, на яке винесли відповідний проєкт рішення.

За інформацією т. в. о. начальниці служби Алли Гайдамаченко, напередодні представники служби у справах дітей спільно з працівниками поліції здійснили черговий рейд містом, з’ясовуючи обставини проживання дітей, котрі перебувають на обліку у службі як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах. Метеорологи обіцяють сильні морози, а ці діти мешкають у далеко неналежних умовах.

Під час рейду було виявлено помешкання, в якому компанія розпивала спиртне. Винаймала його мати-одиначка, яка виховує 9-річну доньку. Жінка – стара знайома їхньої служби, розповідає Алла Гайдамаченко, на обліку перебуває давно, періодично звідти її знімали через зміну місця проживання, а коли поверталася до міста, ставили знову.

Частина компанії, побачивши непрошених гостей, спішно ретирувалася – залишилися дитина, її матір та черговий жінчин обранець. Обидвоє, зі слів Алли Гайдамаченко, були нетверезі. Із харчів у помешканні виявили лише батон та олію. І недопиту пляшку горілки.

Почувши про те, що доньку збираються відібрати, жінка вчинила спротив. З-поміж іншого, нагадувала, що попереду старий Новий рік і дитина на щедрівках зароблятиме гроші.

Дівчинку у горе-матері таки відібрали: перебування з двома сп’янілими дорослими, зазначає Алла Гайдамаченко, могло обернутися сумними наслідками.

Фахівці служби домовилися з районною лікарнею, аби дівчинку обстежили та прихистили на одну ніч. Далі провели перемовини з обласною службою у справах дітей на предмет виділення місця у центрі соціально-психологічної реабілітації. Там дитина перебуватиме, принаймні, доти, доки справою займатиметься суд.