Бердичів

міська рада

22 січня – День Соборності України

22 січня, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, відзначається День Соборності України. Який цього року проходить під гаслом: «В єдності сила». Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання українських земель в одній державі та основоположна подія для українського державотворення.

На жаль, у зв’язку з локдауном та введеними карантинними обмеженнями, у місті Бердичеві не будуть проводитися масові заходи.

Вшановуючи пам’ять видатних діячів українського народу та борців за визволення України усіх часів, Бердичівський міський голова Сергій Орлюк від імені громадськості міста, депутатів міської ради та її виконавчого комітету у п’ятницю, 22 січня о 09-00 покладе квіти до Меморіалу «Слава Героям!», пам’ятнику Тарасу Шевченку та до меморіальної дошки В’ячеславу Чорноволу.

З нагоди відзначення Дня Соборності України заклади культури та освіти міста Бердичева проведуть низку тематичних он-лайн заходів.