Бердичів

міська рада

В Бердичеві пошуково-рятувальна служба на воді провела зимові навчання

У середу, 17 лютого  пройшли спільні навчання підрозділів ДСНС та цивільного захисту виконавчого комітету Бердичівської міської ради з залученням медичних працівників. Навчання відбулися відповідно до Розпорядження Бердичівського міського голови Сергія Орлюка  на базі Бердичівської міської комунальної пошуково-рятувальної служби на воді.

Тренування проводилися під керівництвом новопризначеного начальника комунальної  міської пошуково-рятувальної служби на воді Валерія Шелепи. Загальний контроль здійснював начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Віктор Рябушко. Сергій Орлюк особисто перевірив, чи справляється новий керівник з ввіреним йому підприємством. На навчаннях були присутні перший заступник міського голови Артем Азізов, заступник міського голови з питань ЖКГ Олена Благодир та інші працівники міськвиконкому.

Під час тренувань рятувальники відпрацьовували злагодженість дій підрозділів у випадку надзвичайної ситуації. Було продемонстровано алгоритм допомоги людям, які провалилися під кригу. Двоє «риболовів» були «врятовані» з використанням катамарану та драбини у комплекті з іншими засобами рятування, а одного уявного постраждалого доставали з річки за допомогою водолазів.

Рятувальники діяли відповідно до регламенту та нормативів. Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Віктор Рябушко відмітив злагоджені та чіткі дії працівників міської комунальної пошуково-рятувальної служби на воді і дав високу оцінку керівнику служби.

Крім того міський голова поспілкувався з працівникам пошуково-рятувальної служби з питань умов праці та технічного забезпечення служби. Керівнику служби Валерію Шелепі дано завдання привести до ладу будівлю служби за час весняно-літнього періоду, та забезпечити особовий склад пошуково-рятувальної служби всіма необхідними технічними засобами.