Бердичів

міська рада

Міський голова Сергій Орлюк зустрівся з спортсменами та тренерським складом

Розвивати спорт в Бердичівській міській територіальній громаді, ґрунтуючись на принципах прозорості, відкритості та об’єктивності розподілу коштів, не обділяючи жоден з видів спорту, які є у Бердичеві, планує міський голова Сергій Орлюк та його команда. У середу, 3 лютого відбулася розширена зустріч зі спортивною громадою міста, під час якої обговорили важливі питання.

Перед тим, як зустрітися зі спортсменами, міський голова разом з заступниками оглянув усі приміщення закладів спорту. Щоб володіти інформацією, у яких умовах займаються діти. І не завжди ці враження були позитивними. Адже більшість з приміщень, окрім ДЮСШ ім. Лонського та Міського плавального басейну, знаходяться у неналежному стані. Причому утриманню деяких не приділяють належної уваги безпосередньо керівники і тренера. Капітальні ремонти тут не проводилися тривалий час, а ремонт якщо і робився, то власними силами, у жахливому стані меблі.

«Не все залежить від міської влади. Я хочу, щоб кожен тренер був зацікавлений у вирішенні тих завдань, які стоять перед нами. Щоб дружили, а не ворогували між собою. Сьогодні я зібрав разом усіх бердичівських тренерів, намагаючись задати вектор руху: проводити в Бердичеві максимально більше спортивних змагань, залучаючи спортсменів з інших міст та регіонів. Місто Бердичів має бути спортивним центром, який приймає гостей. Сьогодні ведемо перемовини щодо повернення в Бердичів Міжнародного турніру на призи братів Кличків, є певні позитиві зрушення.» – зазначив Сергій Орлюк.

Заступник міського голови з гуманітарних питань Олена Петрівська під час свого виступу звернула увагу, що завдання будь-якого керівника – довести владі, що без його закладу місту не обійтися. Показати результат, бути на слуху у людей. Також він має створити належні умови для тренерів і дітей. Адже знайти гарного тренера набагато важче, ніж директора. Вона наголосила, що кошти на розвиток спорту у міському бюджеті закладені на рівні минулого року. Але їх розподіл буде чесним і прозорим. За можливості, наголосив Сергій Орлюк, місто буде виділяти додаткові кошти на розвиток спорту. Але порадив кожному тренеру шукати резерви самостійно. Та, перш за все, навести порядок у своїх закладах.

«Питання розподілу коштів буде прозорим і відкритим. Будемо підтримувати усі без виключення види спорту, які є в нашому місті. Але хочу бачити календар змагань. Щоб знати, хто коли і куди планує їхати, та який результат показати. Також потрібно активніше створювати федерації та посилювати їх зацікавленими людьми, що можуть фінансово допомогти. Я знаю, в Бердичеві є такі люди. Тож їх потрібно залучати до процесу розвитку спорту» – заявив Сергій Орлюк.

На створення федерацій та представлення календарного плану міський голова дав 10 днів. Потім буде чергова зустріч, на якій кожен представить свої напрацювання. Також Сергій Орлюк доручив тренерам подати інформацію, скільки змагань вони планують провести впродовж року безпосередньо у місті Бердичеві. Та яка допомога з боку міської влади їм потрібна. Також було озвучено, що у пріоритеті для міського голови – завершення капітального ремонту басейну та продовження будівництва нового спортивного комплексу по вулиці Європейській, 43.

Крім того місто планує включитися у державну програму по будівництву нових спортивних майданчиків. З цією метою вже подано відповідну заявку та знайдено 20 вільних земельних ділянок під їх розміщення у різних мікрорайонах міста. Міський голова впевнений: Бердичів -це не лише центральна частина міста, але й віддалені мікрорайони, в яких дітям нема де займатися спортом. Тож потрібно створити їм належні умови.

Останні новини