Бердичів

міська рада

В Бердичеві вже почали вакцинувати від COVID-19

У Бердичеві спостерігається непроста ситуація з епідемією коронавірусу. Станом на 11.03.2021 року зафіксовано 1038 активних хворих. В Бердичівській міській лікарні на стаціонарному лікуванні лікарні знаходиться 134 хворі з підтвердженим COVID-19 та 8 осіб з підозрою на COVID-19. З числа хворих, які перебувають в лікувальному закладі, 86 отримують кисневу підтримку та 2 осіб перебувають на ШВЛ. Місто знаходиться у червоній зоні.

Наприкінці лютого Житомирська область отримала 17 тисяч 300 доз вакцини проти коронавірусу. Вакцинацію розпочали з міста Житомира, було розроблено план вакцинації по регіонам. Тепер 200 доз вакцини отримало і місто Бердичів. Перший етап вакцинації розпочався 11 березня.

Першочергово щеплення отримають лікарі та медичний персонал, які працюють з ковідними хворими. Воно є абсолютно добровільним. Поки що згоду на вакцинацію дало 44 медика. Така невелика кількість бажаючих пояснюється тим, що багато хто з лікарів нещодавно перехворів на COVID-19 або знаходиться зараз на самоізоляції. Згідно з рекомендаціями, вакцинацію потрібно проводити не раніше, ніж через 3-6 місяців після одужання.

Сьогодні вранці разом зі своїми колегами вакцинувалися медичний директор Олександр Поліщук, заступник медичного директора Олег Марченко, завідуючий відділенням екстреної медичної допомоги Петро Чирка, лікар-ендоскопіст Анатолій Ковбаса, лікар дитячий хірург Ліна Босенко, та інші лікарі Бердичівської міської лікарні.

Перед щепленням всі вони проходили огляд у сімейного лікаря Романа Шимонко поряд з кабінетом вакцинації. Він вимірював температуру, тиск та інші показники. Після вакцинації пацієнти ще протягом 30 хвилин перебували під наглядом лікарів. Вакцинацію проводили бердичівські медики, які перед цим пройшли відповідні курси.

Щеплення медиків це тільки початок, кажуть у лікарні. В Бердичеві вже створено оперативну бригаду, яка проводити вакцинацію населення. другий етап – вакцинація населення. Це будуть люди з найбільш уразливих категорій громадян: особи похилого віку та люди з супутніми захворюваннями (онкохворі, хворі з цукровим діабетом на та інші).

Останні новини