Бердичів

міська рада

В Бердичеві 7 початкових класів знаходиться на дистанційному навчанні, повністю закрито на карантин 2 дитячих садочки

У Бердичеві діють карантинні обмеження червоного рівня небезпеки у зв’язку з збільшенням кількості хворих на коронавірус. Почали хворіти навіть діти, тому по закладах освіти нашого міста діють суворі обмеження. Зокрема, відправлені на дистанційне навчання усі учні 5-11 класів, загальноосвітні навчальні заклади відвідують лише учні початкових класів.

Батьки, які бажають щоб їх діти навчалися дистанційно, можуть написати відповідні заяви на ім’я директора навчального закладу. Клас переводиться на дистанційну форму навчання за умови, якщо відповідні звернення напишуть батьки усіх учнів у класі. З 143 початкових класів, які є у місті Бердичеві (а це 3 853 учнів), приступили до навчання 136 початкових класів. За окремим виключенням, якщо клас вирішив перейти на дистанційну форму навчання за винятком одного чи двох  учнів, його переводять у паралельний клас.

Втім батьки можуть самостійно не пускати дитину у школу, в такому випадку вона буде займатися за індивідуальним графіком. Але тут основне навантаження падає на плечі батьків. Адже мова не йде про дистанційне навчання: вчитель відпрацювавши всі уроки, не зможе додатково займатися з дитиною. Такому учню буде щодня надсилатися інформація про опрацьований матеріал та номера завдань, які потрібно виконати.

На дистанційному навчанні за заявами батьків у місті станом на 10 березня 2021 року знаходиться сім класів. З них три початкових класи в Бердичівській міській гуманітарній гімназії №2 та чотири – в спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №17.

Щодо показників захворюваності по школах міста Бердичева, то наразі захворіло 52 шкільних працівника та 17 дітей.

Дошкільні навчальні заклади також продовжують свою роботу, однак управління освіти приймає жорсткі кроки у випадку виявлення хворих на коронавірус осіб, закриваючи групу або весь садочок для уникнення поширення інфекції і відправляючи контактних осіб на самоізоляцію.  Зокрема, залишаються закритими до 12 березня включно дитячі садочки №16 і №26. По одній групі закрито в ДНЗ №22 та ДНЗ №28.

Офіційно діагноз коронавірус по дошкільним навчальним закладам підтверджено у 21 дорослого та 4 дітей.

У дитячих садочках та по школах міста Бердичева постійно ведеться роз’яснювальна робота з батьками, щоб вони залишали хворих дітей вдома. Ми повинні пам’ятати, що від нас залежить життя та здоров’я оточуючих. Тому зараз необхідно максимально обмежити перебування у людних місцях, користуватися засобами індивідуального захисту і антисептиками. А при погіршенні самопочуття негайно звертатися до сімейного лікаря. По можливості лишайте дітей вдома, щоб не наражати їх на небезпеку. Бережіть себе і своїх рідних!