Бердичів

міська рада

На Червоній горі розпочало свою роботу віддалене робоче місце Центру надання адміністративних послуг

Відтепер мешканцям мікрорайону «Червона гора» буде зручніше отримувати адміністративні послуги. У середу, 10 березня розпочало прийом відвідувачів віддалене робоче місце №1 Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Бердичівської міської ради, що відкрилося у приміщенні МКВЖРЕП №7 по вулиці Євгена Старікова, 4.

Перевірити, як здійснюється прийом громадян у перший день роботи, особисто приїхав Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, його перший заступник Артем Азізов та заступник міського голови Інна Тарасюк з директором Центру надання адміністративних послуг Михайло Подоляном.

Сергій Орлюк зауважив, що відкриття віддаленого робочого місця у такому густонаселеному районі, як Червона гора – це вимога часу. Тепер мешканці даного мікрорайону мають можливість отримати всі адміністративні послуги безпосередньо за місцем проживання. Міський голова зазначив: робота ЦНАПу не прив’язана до місця реєстрації громадян, тому його послугами може скористатися кожен бажаючий. Та звернув увагу що ремонт у приміщенні було швидко і оперативно виконано силами працівників МКВЖРЕП №7.

Директор Центру надання адміністративних послуг Михайло Подолян розповів, що відкриття віддаленого робочого місця було передбачено відповідною програмою у рамках європейського гранту з підтримки децентралізації, за кошти якого було придбано сучасні меблі та необхідне комп’ютерне обладнання.

Тут будуть надаватись адміністративні послуги з питань видачі довідки про реєстрацію місця проживання/перебування, зняття з реєстрації місця проживання особи, видачі довідок про перебування (не перебування) на квартирному обліку, надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, надання державних допомог, видачі пенсійних посвідчень та інших послуг у сфері пенсійного забезпечення.

Щоденний прийом з 09-00 ранку до 17-00 вечора без перерви на обід проводитимуть два спеціаліста: адміністратор та працівник управління праці і соціального захисту населення. Також згідно графіка (останній вівторок місяця, з 8.00 до 12.00) тут буле проводитися прийом спеціалістом Пенсійного фонду України.

Сергій Орлюк зауважив, що на сьогоднішній день поки що віддалені робочі місця Центру надання адміністративних послуг передбаченні лише на Червоній горі та у Скраглівці. Але наголосив: це – перші ластівки майбутніх змін. Далі при наявності відповідних коштів планується створити такі філіали ЦНАПу і по інших віддалених мікрорайонах.