Бердичів

міська рада

У Бердичеві продовжено карантин та оголошено про проведення місячника благоустрою

На виконання Законів України та постанов Кабінету Міністрів України у Бердичеві члени виконавчого комітету вирішили продовжити дію карантину до 30 квітня 2021 року. Про це стало відомо на засіданні виконавчого комітету. Так само на території міської територіальної громади з урахуванням Тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря триватиме здійснення протиепідемічних заходів, що запроваджені чинними актами вітчизняного законодавства на період карантину, і які визначають особливості провадження діяльності суб’єктами господарювання в умовах пандемії.

Представникам поліції та Держпродспоживслужби рекомендовано продовжити контроль за дотриманням вимог карантину. Усі попередні рішення виконавчого комітету, які стосуються продовження карантину, й надалі діятимуть у частині, що не суперечить рішенню від 01.03.2021 року.

На засіданні виконкому оголосили про проведення місячника благоустрою та санітарії: триватиме він з 15 березня по 15 квітня. Затверджено склад комісії з питань координації підготовчих робіт, організації та проведення місячника, а також план робіт. Визначено перелік вулиць для санітарної очистки, закріплених за підприємствами, громадами та за навчальними закладами. Організовуватимуть та контролюватимуть роботи відповідальні особи. До тих керівників підприємств, установ та організацій, котрі не виконуватимуть покладені на них завдання з благоустрою, порушуючи тим самим законодавство, уповноважені особи застосовуватимуть заходи впливу.  

Всього на засіданні члени виконкому розглянули 16 питань, що стосувалися життєдіяльності громади. Зокрема, такі, що стосувалися справ дітей, змін до складу комісій, які діють при виконавчому комітеті, визначення осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення, відбору кандидатів для навчання у вищих військових навчальних закладах та військових коледжах сержантського складу Міністерства оборони України у 2021 році тощо.