Бердичів

міська рада

В Бердичеві відновлено роботу трьох артезіанських свердловин для забезпечення водою мешканців Червоної гори

Покращення якості питної води в Бердичеві – таке непросте завдання ставить перед собою міський голова Сергій Орлюк та його команда. Продовжується робота по співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО), у рамках якої місто має отримати кредит в 1 мільйон євро та додатково до 150 000 євро грантових коштів на виконання інвестиційного проєкту з реконструкції мереж водопостачання.

Попередньо, проєкт включає у себе заміну насосного енергетичного обладнання та поточний ремонт 14-ти насосних станцій та заміну труб великого діаметру (більше 160 мм) загальною протяжністю близько 11 км. Реалізація проєкту дасть можливість покращити якість послуг водопостачання, зменшити кількість поривів та значно зекономити на енергоресурсах.

Однак поки йде розробка та погодження документації, МКП «Бердичівводоканал» продовжує свою роботу по переобладнанню насосних станцій та відновлення артезіанських свердловин. Нещодавно працівниками служби підйому і подачі води були виконанні роботи по замінні глибинного насоса ЄЦВ на насос з нержавіючої сталі на свердловині №43 по вулиці Гірській. Це вже третя артезіанська свердловина, відновлена протягом останнього часу на КНС №5. Що автоматично дає можливість повністю забезпечити мікрорайон Червоної гори якісною, артезіанською водою.

Таким чином, за словами директора МКП «Бердичівводоканал» Костянтина Анучіна, наразі артезіанська вода подається жителям М’ясокомбінату, Червоної гори та споживачам по вул. Білопільська. Також буде продовжуватися робота по відновленню інших непрацюючих свердловин там, де це можливо зробити.