Бердичів

міська рада

В Бердичеві комісія з ТЕБ і НС вирішила з 5 квітня відновити навчання учнів 2-4 класів

Наприкінці робочого тижня міський голова Сергій Орлюк провів засідання комісії з ТЕБ і НС, під час якого обговорили ситуацію зі станом захворюваності на коронавірус у Бердичеві. Останні статистичні данні довела до відома присутніх начальник відділу охорони здоров’я Валентина Остап’юк.

Станом  на ранок, 2 квітня Бердичівська міська лікарня заповнена на 75,3%, на стаціонарному лікуванні перебуває 128 осіб, з них 119 з підтвердженим діагнозом, і 9 з підозрою. Кисневої підтримки потребує 95 пацієнтів, 3 людини підключені до апарату ШВЛ. Протягом минулої доби в результаті ускладнень коронавірусної хвороби померло троє осіб.

Головний лікар КНП «Бердичівська міська лікарня» Лариса Бабікова звернула увагу на проблеми, які можуть виникнути з постачанням кисню. Про перебої заявили безпосередньо самі постачальники. Поки що ситуація контрольована багато у чому за рахунок встановленої кисневої станції, яка забезпечує лікарню киснем на 30% від потреби. Міський голова заявив про необхідність вирішення питання з забезпеченням безперебійної подачі кисню. Зазначивши що міська влада «буде бити у всі дзвони», аби не допустити загибелі людей через відсутність кисневої підтримки пацієнтів лікарні.

Враховуючи доповідь начальника управління освіти Валентини Адаменко щодо зменшення кількості хворих працівників закладів освіти (серед дітей – 2 хворих школяра на все місто, і жодного захворівшого вихованця ДНЗ), було прийнято рішення щодо відновлення з 5 квітня навчання учнів 3-4 класів. Нагадаємо, що останнім часом школу відвідували лише учні 1-2 класів, всі інші з 3 по 11 класи займалися вдома дистанційно. Про остаточне відновлення навчання у загальноосвітніх закладах освіти можна буде говорити після того, як Бердичів вийде з «червоної» зони.