Бердичів

міська рада

В Бердичеві підприємці можуть отримати штраф за недотримання карантинного режиму

На виконання рішення виконавчого комітету Бердичівської міської ради по місту працюють мобільні групи у складі працівників міськвиконкому, поліції та Держпродспоживслужби. У середу, 14 квітня здійснено перевірку діяльності суб’єктів господарювання  по мікрорайону М’ясокомбінат (вул. Житомирська та Раскової), а також на ринку «Північний».  Було перевірено 20 суб’єктів господарювання, в тому числі об’єкти з реалізації продуктів харчування, квітів та насіння, дезінфікуючих засобів, промислові магазини.

На жаль, не дивлячись на другий рік карантину, окремі заклади торгівлі ігнорують дотримання профілактичних та безпекових заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. На найбільш злісних порушників складено два адміністративні протоколи за ст. 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення санітарних норм» на власників продовольчого магазину та магазину з реалізації квітів і насіння. За перебування без маски у торговельному залі працівником поліції складено один протокол за Ст.44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У випадку виявлення незначних порушень наголошувалося на необхідності усунути недоліки протягом доби та визначено час для проведення повторної перевірки щодо усунення виявлених порушень протиепідемічних заходів. В ході перевірки додатково на кінцевій зупинці було оглянуто три автотранспортних засоби, які працюють на маршрутах громадського транспорту, здійснюючи пасажирські перевезення. Виявлено ряд недоліків, водіїв та власників повідомлено про необхідність проведення санітарної обробки салону.