Бердичів

міська рада

Керівники міста та району спільно вирішують питання щодо подальшого функціонування травмпункту на базі Бердичівської районної лікарні

В зв’язку з перепрофілюванням КНП “Бердичівська міська лікарня» на таку, що приймає лише пацієнтів із COVID-19, відповідно но наказу управління охорони здоров’я Житомирської ОДА від 04.11.2020 року змінено маршрут пацієнта і хворі з хірургічною, травматологічною та гінекологічних патологією доставляються екстреною медичною допомогою до КНП “Бердичівська районна лікарня”.

Так як відділення екстреної медичної допомоги відсутнє в районній лікарні 7 грудня 2020 Бердичівською міською радою ініційовано звернення до Бердичівської районної адміністрації щодо направлення для надання екстреної медичної допомоги пацієнтам з травмою на базі приймального відділення районної лікарні працівників нашої міської лікарні. Так продовжувалося до недавнього часу, аж поки КНП «Бердичівська міська лікарня» не повідомила про те, що починаючи з 12.04.2021 року травмпункт на базі районної лікарні більше не буде надавати невідкладну медичну допомогу жителям Бердичівщини.

Саме відновленню роботи травмпункта і була присвячена «медична» нарада, яка відбулася 12 квітня у малому залі Бердичівської РДА за участю голови адміністрації Людмили Димидюк, представників об’єднаних територіальних громад, керівників закладів охорони здоров’я міста та району, працівників міськвиконкому і депутатів міської ради.

Начальник відділу охорони здоров’я Валентина Остапюк пояснила: лікарі, середній та молодший медперсонал, які наразі працюють у травмпункті, отримують середню заробітну плату, так як вважаються у відрядженні. Через це керівництво міської лікарні змушене компенсувати втрати заробітної плати за рахунок премій, передбачених колективним договором. Чотири місяці тому було направлено звернення на адресу Бердичівської районної лікарні з проханням укласти відповідні договори з медичного обслуговування та надання медпослуг. Завдяки чому міська лікарня мала б можливість профінансувати витрати на оплату праці персоналу у повному обсязі, а це і нічні і святкові та всі обов’язкові виплати.

Головний лікар Бердичівської районної лікарні Андрій Мирончук зауважив, що його заклад теж приймає ковідних хворих розгорнувши 30 ліжкомісць (наразі з коронавірусом тут перебуває 20 жителів району) та лікарня не в змозі забезпечити роботу травмпункту, так як немає відповідних медичних фахівців. Щодо підписання договору, то за словами головного лікаря, його юристи наполягають, що документ не відповідає вимогам чинного законодавства.

Голова Бердичівської РДА висловила зауваження з приводу підписання договору між міською та районною лікарнею. На її думку, за цей час можна було спільно опрацювати документ, врахувавши усі зауваження, та дійти згоди і не доводити справу до закриття травмпункту. Через що автоматично залишаться без медичної допомоги жителі як міста, так і району.

Присутні на нараді посадовці закликали керівників медичних закладів зібрати своїх юристів та терміново сісти за стіл переговорів для підписання договору у найкоротші терміни.

Останні новини