Бердичів

міська рада

Міський голова Сергій Орлюк привітав футбольну громадськість Бердичева зі Всеукраїнським днем футболу

На Центральному стадіоні Бердичева міський голова Сергій Орлюк привітав футбольну громадськість міста зі Всеукраїнським днем футболу. 29 років тому, 29 квітня, свій перший матч в якості представниці незалежної України відіграла українська футбольна збірна (вона зустрілася з командою Угорщини), і саме цей день рахується першою сторінкою сучасного українського футболу.

Бердичів відомий своєю потужною школою футболу, що має славну багаторічну історію та успішне сьогодення. Тож і відзначив Сергій Орлюк як зовсім юних майстрів шкіряного м’яча, так і уславлених ветеранів «гри мільйонів». Її азам та усім тонкощам навчають хлопців і дівчаток у ДЮСШ м. Бердичева, очолюваній Олександром Подгорчуком. Вихованці школи демонструють майстерну гру та досягають успіхів, і за це від імені Бердичівської міської ради та її виконавчого комітету Сергій Орлюк вручив командам Грамоти, а на адресу спортивної школи озвучив святкову Подяку. Міський голова подарував закладу партію кулерів, що встановлять у роздягальнях, та приємні солодкі подарунки. Від місцевої Федерації футболу винуватці свята отримали набор м’ячів, за кошти міського бюджету закуплено комплекти футбольної форми.

Якщо у минулому сторіччі Бердичів футбольний гримів на весь колишній Союз, а його «прогресівці» та «шкіряники» змушували напружуватися навіть імениті клуби, то це завдяки таким віртуозам шкіряного, як Почесний громадянин м. Бердичева Леонід Копитко та Олександр Репутацький. Чимало зусиль, знань та енергії доклав для розвитку футболу в Україні й Бердичеві Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Мілетій Бальчос. Вже сьогоднішній бердичівський футбол робить крок за кроком уперед за керівництва й потужної підтримки Дмитра Шкляєва – голови правління ФК «Бердичів». Усі вони отримали Подяки з рук міського голови за значний внесок у розвиток місцевого футболу.

Футбол є особливий тим, що зумів об’єднати навколо весь світ, жінок та чоловіків, людей різних національностей, різної віри, віку та статусу, зазначив у своєму виступі Сергій Орлюк. Футбол – це відчуття ліктя, відчуття команди, взаємної підтримки. Це багатоденна, виснажлива, копітка праця, і на те, аби її результати «вистрілили», у команди є 90 хвилин. Кожен матч, кожна зустріч – це історія, вважає міський голова. Історія гравця, команди, вболівальників, міста, країни. І як би не закінчився двобій, кожен виносить з нього неоціненний досвід. Триває аналіз, робота над помилками – все задля того, аби наступний вихід на поле приніс кращий результат. І такі результати у бердичівського футболу будуть, переконаний Сергій Орлюк, будуть перемоги та здійснюватимуться мрії.   

Останні новини