Бердичів

міська рада

Питання, пов’язані з безпекою дорожнього руху, розглянули на засіданні профільної комісії

Питання організації дорожнього руху, встановлення дорожніх знаків, продовження міських маршрутів та ряд інших розглянули на черговому засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Так схвалення членів комісії отримали звернення депутатів міськради Артура Іваненка та Костянтина Казакова. У першому йшлося про можливість продовження міського маршруту № 2 до вул. Богданівської, 105. Розташування нинішньої кінцевої зупинки на Богданівській, на думку депутата Іваненка та фахівців, створює небезпеку на проїзній частині (автобуси вимушені розвертатися просто на дорозі з активним рухом транспорту).

Задовольнили на комісії і звернення щодо встановлення дорожніх знаків «Рух заборонено» та «Дорога з одностороннім рухом» по вул. Механізаторській.

На комісії вирішили заборонити стоянку транспорту біля приміщення Бердичівської міської ради. Натомість зупинятися для посадки-висадки пасажирів власникам авто дозволять. Буде розглянуто можливість встановлення по обидва боки проїзду лежачих поліцейських, а з урахуванням розташування біля міськвиконкому спортивно-ігрового майданчика – знаку «Увага, діти!» на вул. Садовій.

Розглянувши звернення щодо організації дорожнього руху в районі Автостанції № 2, що на вул. Маложитомирській, фахівці дійшли висновку: із метою уникнення аварійних ситуацій, у першу чергу, на даній території доцільно заасфальтувати дорожнє покриття та нанести розмітку. Зокрема, зі слів працівників поліції, транспорт часто не може розминутися між собою через те, що доводитися оминати ями, що ними рясніє дорога.

Задовольнили члени комісії і два звернення від депутата міської ради Ігоря Романського. Так на випробувальний термін з’явиться «зелена стрілка» на світлофорах, що на перехрестях Житомирської-Цадика і Житомирської-Короленка. Вона дозволятиме при будь-якому сигналі світлофора повертати з Житомирської на вулиці Цадика і Короленка. Таким чином, розвантажуватиметься магістральна вулиця. Щодо такої самої стрілки, яка б дозволяла повертати з двох вищевказаних вулиць на Житомирську, то проти виступив представник поліції: у такому випадку, обґрунтував, існує ризик аварій.

Проголосували на комісії і за облаштування кругового руху трохи нижче Кляштору Босих кармелітів – навпроти коледжу промисловості, економіки та права. Водії, спускаючись по вул. Соборній зможуть зручно для себе розвернутися, аби піднятися назад до Кляштору чи рухатися далі до центру, а не будуть вимушені долати зайві кілометри в об’їзд.

Два звернення не отримали підтримки більшості членів комісії. Одне з них стосувалося встановлення одностороннього руху по вул. Генерала Луппова. Друге – продовження маршрутів № 5 та № 6Б від ТОВ «РІФ» до початку вул. Залізничної.