Бердичів

міська рада

Про відзначення 35-х роковин Чорнобильської катастрофи у Бердичеві

Цілий ряд заходів заплановано провести у Бердичеві з нагоди 35-х роковин аварії на ЧАЕС. Відповідний проєкт рішення ухвалили члени виконавчого комітету. Так, зокрема, громадян, постраждалих внаслідок катастрофи у Чорнобилі, буде забезпечено пільгами та компенсаціями, передбаченими чинним законодавством у межах бюджетних призначень. Адресну грошову матеріальну допомогу отримають учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які мають інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою; неповнолітні діти, смерть батьків яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС; вдови учасників ліквідації наслідків aвapiї на ЧАЕС

У Музеї історії проведуть тематичні бесіди «Трагічний квітень 86-го», а у Публічній бібліотеці з філіями – книжкові виставки «Чорнобиль  загублений світ». У навчальних закладах пройдуть уроки пам’яті та години спілкування з запрошенням ліквідаторів, у шкільних бібліотеках – тематичні виставки дитячої творчості та художньо-публіцистичної літератури. Темі Чорнобиля буде присвячено конкурси дитячих малюнків «Чорнобиль не має минулого часу».

«Квіти Пам’яті» – під такою назвою відбудеться акція, що пройде біля  пам’ятника загиблим при ліквідації аварії на ЧАЕС (вул. Вінницька, 45) та пам’ятної стели «Вони врятували світ» (вул. Шкіряників, 17). З нагоди 35-х роковин там висадять по 35 кущів троянд.

26 квітня, об 11:00, відбудеться мітинг-реквієм за загиблими та померлими від наслідків Чорнобильської катастрофи з покладанням квітів до пам’ятника загиблим при ліквідації аварії на ЧАЕС та стели «Вони врятували світ».