Бердичів

міська рада

Троянди, висаджені у Бердичеві, стануть символом майбутнього розквіту Чорнобильської зони відчуження

Милуватися прекрасними квітами, радіти життю, а разом із тим – пам’ятати про страшне лихо, що сталося 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС, про подвиг людей, котрі, вступивши у двобій з радіацією, подарували можливість жити мільйонам у всьому світі…

З нагоди 35-х роковин трагедії у Чорнобилі у Бердичеві висадили троянди: 35 кущів прикрасили собою територію на Вінницькій – біля пам’ятника загиблим при ліквідації аварії, стільки само висадили поряд зі стелою «Вони врятували світ». Участь у висадці взяли міський голова Сергій Орлюк разом зі своїми заступниками, ветерани-ліквідатори, працівники МКП «Бердичівкомунсервіс», рятувальники місцевого підрозділу ДСНС України.

Як відомо, аварія на ЧАЕС перетворила м. Прип’ять на місто-привід. Для багатьох його мешканців, другою малою Батьківщиною для яких став новозбудований Славутич, Прип’ять запам’яталася своїми трояндами. Тож у Славутичі продовжили традицію висаджування прекрасних квітів. А цьогоріч з нагоди сумних роковин трояндові кущі прикрасили собою чимало українських міст.

Бердичів не лишився осторонь біди, що сталася у 86-му, із готовністю доєднався до решти населених пунктів і через 35 років. За переконанням Сергія Орлюка, квітнутиме місто й Україна – неодмінно відродиться та розквітне територія, що постраждала внаслідок трагедії у Чорнобилі.