Бердичів

міська рада

Чорнобильці І категорії отримали продовольчі набори від міського голови Сергія Орлюка та Благодійного фонду «Хлібний дім»

Цього року Україна відзначає 35-ту річницю з Дня Чорнобильської трагедії, що розділила світ на до та після. Тоді людство вперше стикнулося з ядерною катастрофою, і якби не мужність, самопожертва та героїзм ліквідаторів, масштаби аварії могли б були набагато більшими.

З кожним роком стає менше серед нас тих, хто у далекому 1986 році особисто приймав участь у ліквідації аварії. Йдуть з життя бердичівські ліквідатори, які залишили своє здоров’я там, у зоні відчуження. Але роковини чорнобильської трагедії  – це чергова нагода, щоб згадати події тих страшних часів, висловити слова вдячності та подяки тим, хто врятував світ просто виконуючи свою роботу.

З нагоди 35-річчя аварії на ЧАЕС Бердичівський міський голова Сергій Орлюк та депутат Бердичівської міської ради Василь Толочко привітали потерпілих від аварії на ЧАЕС І категорії, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС. У якості підтримки 35 осіб даної категорії (у тому числі – жителі села Скраглівки) за сприяння Благодійного фонду «Хлібний дім» отримали продовольчі набори. Сергій Орлюк особисто подякував кожному хто приймав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС або постраждав внаслідок катастрофи.

«Чорнобильська трагедія не має прав бути забутою. Пройшло вже 35 років, а людство так і не подолало наслідки катастрофи.  Залишається забрудненою радіоактивна зона відчуження. А це сотні кілометрів території України, яка все ще не придатна для проживання. Бердичівляни одними з перших долучилися до ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Це наші пожежники, військові водії. Всі вони мужньо і професійно виконували свою роботу, багатьох на жаль, вже немає з нами. Але пам’ять про їх героїзм буде жити вічно і передаватися від покоління до покоління» – зазначив міський голова.

Також Сергій Орлюк скористався нагодою щоб висловити свою подяку Благодійного фонду «Хлібний дім», який допоміг зібрати продовольчі набори та приймає активну участь у житті Бердичева, підтримуючи ініціативи міської влади.