Бердичів

міська рада

В Бердичеві відкрилася фотовиставка прес-офіцера 26 артилерійської бригади «У весни жіноче обличчя»

Бердичів – військове містечко, де професія військовослужбовця завжди була у повазі. У перші дні війни на Сході України бердичівляни показали, що народ і армія є єдиними. Волонтери за допомогою небайдужих людей допомогли нашим військовим відновити матеріально-технічну базу: ремонтували техніку, купували засоби захисту для наших бійців, форму, продукти харчування, гігієни та інші необхідні речі. Багато жителів міста пішли на фронт, щоб захистити рідну землю, будучи призваними по мобілізації або добровольцями. Але виявляється, що армія не тільки для сильної половини людства. Сьогодні у лавах 26 артилерійської бригади нарівні з чоловіками несуть службу чарівні, прекрасні, тендітні але мужні та сильні жінки – відважні захисниці та берегині рідної землі.

І от у п’ятницю, 28 травня у Міському Палаці культури імені Олексія Шабельника відбулося відкриття  фотовиставки прес-офіцера 26-артилерійської бригади, молодшого лейтенанта, лауреат І фотоконкурсу «Бердичівський фотовернісаж 2019» – Олега Калашникова під назвою – «У весни жіноче обличчя». На 38 фотографіях зображені «амазонки» 26 артилерійської бригади, і як зізнається автор світлин, багато жінок перебувають на бойових посадах і без послаблень, беруть участь в польових навчаннях та в зоні ведення бойових дій, що викликає безмежну повагу і захоплення їхнім героїзмом.

Олег Калашников зізнається, що йому завжди імпонували портретні фотографії, однак виставлені роботи спочатку не планувалися для фотовиставки, а назбиралися у результаті його роботи як прес-офіцера. Провести власну фотовиставку його підбив керівник Бердичівської “Фотошколи F/5,6” Валерій Мельников, і спочатку вона мала бути приурочена до Міжнародного жіночого дня 8 березня, однак у зв’язку з карантинними обмеженнями, які діяли у місті, дату проведення довелося перенести.

На відкриття фотовиставки завітав і Бердичівський міський Сергій Орлюк. Він високо оцінив роботу прес-офіцера та скористався нагодою, щоб подякувати нашим прекрасним захисницям за таку нежіночу професію, мужність та героїзм та їх внесок у збереження миру у нашій державі. Також очільник міста вручив Олегу Калашникову Подяку Бердичівської міської ради, адже він робить важливу справу, висвітлюючи життя 26 артилерійської бригади, щоб ніхто потім не міг переписати історію чи викривити певні події.

Член Національної спілки фотохудожників України, відомий бердичівський фотограф і керівник “Фотошколи F/5,6” Валерій Мельников відзначив високий професійний рівень Олега Калашникова і наголосив, що вже говорив з головою Національної спілки фотохудожників України щодо включення прес-офіцера до цієї спілки. Також з вітальними словами виступили безпосередні героїні фотопроєкта «У весни жіноче обличчя» та майор 26 артилерійської бригади майор Володимир Швець.