Бердичів

міська рада

Міжнародний День сім’ї та День Європи відзначили в Бердичеві

Зберігаючи та популяризуючи національні сімейні традиції, з нагоди відзначення Дня сім’ї та Дня Європи,  у місті Бердичеві в суботу, 15 травня, відбулися загальноміські культурно-мистецькі заходи, приурочені цим двом подіям, які проходили під гаслом «У серці Європи – з Україною в серці».

Бердичівляни пройшли святковою ходою від пам’ятника Тарасу Шевченку (площа Соборна) до площі Центральної. Адже саме 15 травня в Україні відзначається День сім’ї. А родина та сімейні стосунки – одні із найважливіших речей у нашому житті. Святкова хода «Міцна сім ‘я – міцна Україна!» проходила за активної участі релігійних спільнот міста Бердичева та при підтримці міського голови Сергія Орлюка. Перед початком ходи очільник міста поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, для покладання квітів до Меморіалу «Слава Героям» делегували представників від молоді міста.

На Центральній площ святкові заходи відкривав Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, який привітав громаду з святами та подякував за активну життєву позицію і за те, що вони долучилися до святкування. «Сьогодні ми з вами відзначаємо День Європи та, найголовніше, Міжнародний день сім’ї – день наших з Вами родин. Я хочу, щоб кожен з нас пам’ятав; сім’я – найважливіше! Бережіть сімейний вогник, свої рідних. Нехай у кожній сім’ї буде непохитна твердість родинних стосунків, мир та злагода, а це свято стане для кожного з нас продовженням великого сімейного щастя і вагомих досягнень для кожної сім’ї» – зазначив Сергій Орлюк.

Звісно, голову роль у сім’ї відіграє саме мати, адже материнство це безцінний дар, вічне джерело буття людського, основа сім’ї і роду. Тож з нагоди святкування Дня сім’ї, на Центральній площі урочисто відзначити трьох багатодітних мам Бердичівської міської територіальної громади, яким за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку Указом Президента України від 09.05.2021 року присвоєно почесне звання «Мати-героїня». Це Тищенко Оксана Володимирівна, (мама п’яти дітей, вихователь Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю), Корнійчук Олена Миколаївна (мама 8 дітей, бере активну участь в житті релігійної громади церкви Різдва Христового християн віри Євангельської) та Чума Ярослава Іванівна(мама п’яти дітей, пенсіонерка, більше 20 років пропрацювала у Бердичівському автобусно-таксомоторному парку).

Для дитини немає нічого жахливішого, ніж втратити сім’ю або стати непотрібною для власних біологічних батьків. Однак поряд з нами живуть люди, які роблять все можливе, щоб дитинство таких дітей було щасливим. Турбота про дитинство, про наше майбутнє є найважливішим питанням в роботі місцевої влади, тому у Бердичеві функціонує нещодавно відкритий дитячий будинок сімейного типу та проживає п’ять прийомних сімей. Подарунки родинам Вдовиченків, Гаврилюків та Мастрюкових особисто вручив міський голова Сергій Орлюк.

В рамках святкування Дня матері та Міжнародного Дня сім’ї в нашому місті проходив міський етап обласного онлайн- конкурсу «Я люблю тебе, мамо!». Нагороди отримали його учасники, вихованці Бердичівської художньої школи Андрійчук Дарина, Богайчук Діана, Ганжа Діана, Драчук Катерина, Мельник Марія, Павлович Влада, Струшинська Злата, Яницька Аріна. Також за оригінальну творчу роботу з відео презентацією «Крила ангела» подрунки отримали учні 8-х класів Бердичівського ліцею-інтернату Спортивного профілю Житомирської обласної ради.

В рамках проведення Міжнародного Дня сім’ї та Дня Європи в Україні, на площі Центральній проходили спортивні розваги, працювали батути, фотозони, майстер-класи і інші цікаві локації. Силам творчих колективів міста Бердичева влаштовано святковий концерт. Вечірню концертну програму продовжили музичні гурти творчої лабораторії «Живий звук» МПК ім. Олексія Шабельника.

Останні новини