Бердичів

міська рада

«Твоя любов, як вічний оберіг»: до Публічної бібліотеки запросили матерів загиблих Героїв-атовців

«Любов Матері – це Мир. Її не потрібно добиватися – її потрібно захищати»… Україна – горда держава незламних особистостей, котрі, повні ідей та пропозицій, прагнуть жити по-європейські. Настане час і усі життєві негаразди залишаться позаду, з країни не виїжджатимуть тисячами за кордон на заробітки, піде у небуття війна і запанує мир, злагода та спокій…

У цьому переконані організатори заходу, що відбувся у Публічній бібліотеці Бердичівської міської територіальної громади, і був присвячений прийдешньому Дню Матері. Тож і головними гостями на ньому стали матері наших земляків, загиблих у зоні АТО.

Тепло маминих рук, світло маминих очей, її казка на ніч, їй – земний уклін. Мабуть, немає на світі жодної ролі, важливішої за роль материнства. Матір дає життя, вона намагається виховати зі своєї дитини порядну, відповідальну, добру душею й сильну духом людину. Насправді, впоратися з цією роллю непросто, але головним героїням дійства у бібліотеці це вдалося: вони народили, зростили й виховали справжніх Чоловіків, справжніх синів України. Захисників, котрі зупинили ворога і не дали оселитися війні у рідному місті, у рідній країні.

Весняні троянди й теплі слова вітань отримали бердичівські матусі від голови ГО «Спілка учасників бойових дій АТО Бердичева та Бердичівського району» Павла Гайдаманчука.

Звернувся до матерів і присутній на заході міський голова Сергій Орлюк. Невимовно важко говорити цими днями, особливо – перед згорьованими матерями й батьками загиблих хлопців… Перше, що чує людина у своєму житті, це биття материнського серця. Далі дитина зростає, хлопчаки беруться за іграшкові автомати, аби побавитися у «війнушку». На тих забавках немає переможених, і навіть, коли ти «вбитий», все одно повертаєшся додому – до батьків. Справжня ж війна – вона інша…

Матері відпустили своїх синів захищати Батьківщину. Щоби було мирно, щоби жили на ній спокій і злагода. І сини їхні з честю виконали свій обов’язок. Лишень живими додому не повернулися… Від всієї громади та від себе особисто Сергій Орлюк подякував матерям загиблих Героїв за їхній подвиг. Він щиро вірить у те, що Господь принесе в Україну і Бердичів мир та любов. І житимуть українці в цивілізованій європейській державі, за яку пішли на смерть тисячі її славних синів.