Бердичів

міська рада

34 випускники отримали свідоцтва про закінчення Бердичівської музичної школи

Її називають «ліками для розуму», «мовою, яку розуміє лише душа», «мистецтвом мислити звуками». У Бердичівській музичній школі погоджуються з усіма цими визначеннями, додаючи від себе: вона здатна змінити світ. Хоча б тому, що здатна змінити людину. Звісно, мова йде про Музику і про 34 юні особистості, котрі попрощалися зі статусом «учнів Бердичівської музичної школи». У закладі віншували своїх цьогорічних випускників.

Ці дівчата та юнаки – гордість і надія закладу, зазначила у своєму вітальному виступі директорка школи Ірина Марців, вони зуміли почерпнути й просочитися усім, чим намагалися наповнити їх викладачі – творчістю, талантом, натхненням. Навіть жорсткий карантин не зумів поставити хрест на прагненні учнівсько-викладацького колективу Бердичівської музичної школи стати повноправними учасниками культурного життя міста, області й країни. Близько 80 лавреатських дипломів приніс закладу 2020-21 навчальний рік, довела до присутніх на святі Ірина Марців: ця цифра є свідченням майстерності учнів бердичівської музичної, а значить є свідченням високого рівня професіоналізму тутешніх педагогів. Директорка школи подякувала усім за пророблену роботу: випускникам – за бажання навчатися і жити з музикою всередині, викладачам – за самовіддану працю, батькам – за наполегливість і терпіння, громаді та її керівництву – за розуміння й підтримку.

Кожного, хто брав безпосередню участь у становленні сьогоднішніх випускників, можна сміливо назвати «Героєм Віри», впевнені їхні батьки. Ще вчора самі вони підбадьорювали своїх синів та доньок, мотивували, стимулювали, іноді й примушували. Приймаючи нових дітей до себе, були впевненими в успішному «завтра» педагоги. Вони докладали усе, чим володіли, задля того, аби музика дісталася до дитячих душ й оселилася там назавжди. Та й самі діти, часто жертвуючи власними бажаннями, прямували не до друзів на двір, не на прогулянки містом, а до «музикалки». Тому що усі разом вірили… Можливо, кожен у своє, але ця віра, переконані батьки, неодмінно призведе до того, що музика ніколи не залишить серця їхніх дітей. А той, хто з музикою у серці, зла не зробить.

Вони залишають стіни музичної школи духовно наповненими, культурними, зі своїм вже сформованим характером, кажуть про випускників музичної школи їхні багаторічні друзі та партнери – фахівці Бердичівського педагогічного коледжу. Музика не лише вчить, додають, вона дає можливість відчути себе потрібним у цьому житті, перебороти власні страхи, ставити високі цілі й досягати їх. А значить – бути щасливим.

Від імені всієї бердичівської громади та її очільника Сергія Орлюка випускників привітала начальниця міського відділу культури Валентина Кузьменко. Бердичівська музична вважається кращою в області та однією з найпотужніших в Україні, зазначила, і це завдяки усім тим, хто приходить до неї щодня. Викладачі, батьки та, звісно, головні герої випускного дійства – маленькі та юні бердичівські музиканти. Чи всі із них зійдуть на професійну сцену? А чи це так важливо? Головне, щоби кожен пройшов обрану ним самим дорогу гідно. Ну і, звісно, з музикою у душі.