Цього року при відзначенні Дня міста Бердичева вирішили відійти від звичного бердичівлянам формату святкування, коли вся увага зосереджена на головній сцені міста, створивши одразу кілька різних локацій. Таким чином кожен міг знайти зайняття собі до душі. Особливо багато глядачів зібрав виступ телевізійної зірки – учасника кулінарного шоу «МайстерШеф», засновника бренду здорового харчування Олега Ковальчука. Він вже не вперше у Бердичеві, так як минулого разу Олег приїжджав до нас щоб провести майстер-клас для особливих дітей. Цього разу у нього була більш вибаглива аудиторія, проте кухар зміг задовольнити усіх охочих, приготувавши шашлик та смачне освіжаюче мохіто.
Олег зізнається, що він сам веде здоровий спосіб життя, є люблячим батьком та чоловіком, тому особисто стежить за харчуванням родини. А день у нього починається з п’ятої ранку, коли він вмикає на кухні витяжку і починає готувати сніданок. Чомусь згадуючи здорове харчування одразу спадає на думку щось корисне, та водночас не дуже смачне. Проте професійний кухар довів, що це не так, приготувавши курячий шашлик який одночасно є і нешкідливим для здоров’я, і надзвичайно смачним. Допомагала йому у цьому депутат Бердичівської міської ради Любов Івасюк, яка є ресторатором з багаторічним досвідом роботи.
Для приготування шашлику знадобилося куряче філе, замариноване з італійськими спеціями, цибулею та оливковою олією, щедро посипаний морскою сіллю. Подавався він на маринованій цибулі з журавлиною і петрушкою під грецьким соусом дзадзикі, що є відмінним замінником для шкідливого майонезу, так як має за основу йогурт із зеленим огірком та лаймом. Усе це можна було запити освіжаючим мохіто. Його кухар готував у величезному бідоні, додаючи мелісу, тархун, м’яти, лайм та апельсину. Каже, що мабуть вийшло літрів сімдесят – не менше. Безкоштовно скуштувати шашлик від фіналіста кулінарного шоу «МайстерШеф» міг кожен бажаючий. Саме тому на локації протягом усього виступу Олега Ковальчука було людно.
Готуючи свої кулінарні шедеври, Олег Ковальчук розповідав бердичівлянам про необхідність правильного здорового способу харчування, та радив уважніше відноситися до того, що вони їдять. Наголошуючи на необхідності саме збалансованого харчування і агітуючи вести активний спосіб життя та займатися спортом.